Årets happening innenfor dialogmarkedsføring ble gjennomført torsdag 12. februar på Rockefeller på konkurransen «Max Marketing Mix 2016».

Der ble det delt ut både både gull og sølv og bronse til en rekke annonsører og byråer, og igjen var det DNB og deres lanseringskampanje for mobilbetalingstjenesten Vipps som gikk helt til topps.

- Det var mange sterke jobber fra flere gode aktører som ble vist i går og da er det selvfølgelig skikkelig gøy å vinne. Ekstra hyggelig at vi vant for flere av kampanjene våre, sier kreativ leder i DNB, Aina Lemoen Lunde, til Kampanje. 

Dermed går DNB seirende ut av enda en reklamekonkurranse - og den tredje på rappen så langt i år. Tidligere i år har DNBs Vipps-kampanjer vunnet både i Sponsor- og eventforeningens Spot og effektkonkurransen Anfo Effekt. Med seieren i går kveld har de vunnet det som er av reklame- og markedsføringspriser så langt i år. Neste stopp er Gullblyanten.

- Ligger det an til en Grand Slam her med seiere i alle årets reklamekonkurranser?

- Vi tar ingenting for gitt, men er utrolig glade for prisene vi har vunnet og vi var så heldige å vinne Mediestrategiprisen i 2015 på Vipps også, sier Lunde.  

«Grand Slam» er et begrep fra tennis-verdenen og betyr at én spiller vinner alle de store turneringene i løpet av et år.

I går kunne DNB altså skilte med gull under direktemarkedsføringens årlige festaften og denne gangen fikk også byråene til DNB, reklamebyrået Pol og mediebyrået Vizeum, smake på gullet.

- Reagerer raskt
Pol, som er datterbyrået til Try Reklamebyrå, fikk gull for kampanjen «Lansering av Vipps». i kategorien «Finans og forsikring», mens Vizeum fikk gull i kategorien «Årets analyse/resultat».

Lemoen Lunde mener Vipps er «et resultat av lagarbeid, både internt i banken og i godt samarbeid med Pol og Vizeum» og at det er med å forklare at banken når opp i reklamekonkurranser som Max Marketing Mix.

- Vi har tatt i bruk en relativt bred miks, fra det helt tradisjonelle til det mer eksperimentelle. Mye av arbeidet har handlet om medieintegrerte plasseringer for å vise brukssituasjoner, og real time-aktiviteter der vi har lagt vekt på å kunne reagere raskt på både kundebevegelser og mediebildet. For å kunne gjøre dette må vi være veldig åpne i forhold til virkemiddelbruk og ikke stille med verken forhåndsfavoritter eller fordommer i forhold til kanaler og konsepter, sier hun.

Spesialpris til Ruud
Men det skulle vise seg å vanke flere priser på Pol utover kvelden. AD Thjorbjørn Ruud, som er gift med Janne Brenda Lysø, fikk spesialprisen «Årets AD» under den samme konkurransen for den jobben Ruud og Pol har gjort med kampanjen «Boligreisen». Og kunden denne gangen? DNB.

Saken fortsetter etter bildet.

Seierskysset:

Thorbjørn Ruud får et seierkyss av kona Janne Brenda Lysø for den visuelle jobben han har gjort for kunden DNB. De to jobber sammen i reklamebyrået Pol. Foto: Eivor Eriksen.

Max Marketing Mix (MMM) har de siste årene vært et utstillingsvindu for hvordan direktemarkedsføringsfaget har utviklet seg de siste årene fra tradisjonell DM til mer komplekse og engasjerende løsninger på tvers av kanaler.

- MMM-konkurransen har som formål å fremme og belønne strategisk, kreativ og målbar markedskommunikasjon. Skal man nå opp i denne konkurransen må alt henge sammen; strategien, den kreative ideen, teksten, hvordan kanalene er utnyttet og hvordan gjennomføringen er gjort. Kampanjene vurderes både på effekt og lønnsomhet, sier jurygeneral Henning Tunsli.

Jurygeneral Henning Tunsli i Penetrace melder om rekordmange bidrag til årets konkurranse, og gleder seg spesielt over antall innsendte bidrag i student kategorien.

Øvrige prisvinnere i går på Rockefeller var Llowbank, for kampanjen «Vi tar stria ut av jula» og kunden Aker Brygge i kategorien «Detaljhandel / Retail og direkte salg» og Anorak og Jimmy Royal for kunden MatPrat og kampanjen «Norsk juleindeks» i kategorien «Produktproduksjon og distribusjon».

Feed vant for kampanjen «Jonny Million» for kunden Nordic Choice Hotels i kategorien «Reise, transport og kjøretøy», Dinamo vant sammen med Kripos kategorien «Sosiale tjenester, skoler og ideelle organisasjoner» for for kampanjen «Hvor lite», mens Creuna ble vinneren kategorien «Telecom, IT, elektrisitet, olje og bensin» for kampanjen «Real time gas prices in Google. Her var kunden St1 Norge.

Concept Communication vant for kampanjen «ExxonMobil Bislett Games 2015» for kunden Bislett Alliansen i kategorien «Underholdning», mens Kitchen Reklamebyrå vant for kampanjen «Bring – Premieservice» for kunden Bring innenfor kategorien «Andre tjenester og helse». Starcom tok seieren i kategorien «Datadrevne markedsføring» for kampanjen «Noskapin - når forkjølelsen setter inn» for kunden, Takeda/Nycomed, mens Hyper vant den siste kategorien «Internmarkedsføring» for kampanjen « Samtalen» for kunden Finansnæringens Autorisasjonsordninger.

Det var Care Norges kampanje #kjærepappa som vant spesialprisene Årets tekst og Årets Ideelle kampanje under Max Marketing Mix i går. Det er Schjærven Reklamebyrå som er byrået til Care Norge.

- Vi er overveldet og takknemlig. Det å engasjere menn som de flotte forbildene de fleste er, er avgjørende i arbeidet vårt i forhold til vold mot kvinner, sier generalsekretær Gry Larsen i Care Norge.