I fjor var Tines reklamekonto i spill, og det var en konkurransevinnende pitsj om matlaging som gjorde at McCann var blant byråene som sikret seg en andel av kontoen. Nå står Tine klar til å lansere konseptet som vant frem i pitsjen og som har fått navnet «Det er mye kjærlighet i god mat».

- Strategien til McCann traff oss midt i hjertet! Veien til hjertet går gjennom magen, så det å lage god mat er egentlig et uttrykk for kjærlighet. Våre produkter er også laget med kjærlighet – til norsk natur, landbruk og tradisjoner. Så Tine selger egentlig ikke bare matlagingsprodukter; vi selger kjærlighet, sier kategoridirektør Pernilla Siberg Nakken i Tine.

De to andre byråene som deler på Tines 50 reklamemillioner er Try og SMFB.

Les også: Tre byråer vant Tine-millioner

- Markedet er modent
Dette er første gang merker som Tine Smør, Tine Rømme, Tine Kremfløte og Tine Crème Fraîche blir samlet under et felles, overliggende konsept.

- Innsikten vår sa tidligere at da forbrukeren stod foran meieridisken, så han bare en hvit vegg av meierivarer. De siste årene har vi jobbet for å bygge kunnskaper hos forbrukeren, at man bruker matfløte til supper og sauser og crème fraîche til varme retter. Nå føler vi at markedet er modent til å bygge emosjonelle verdier og fortelle om hvorfor forbrukerne skal velge Tines produkter, sier Siberg Nakken.

Hun forteller at de hadde et a-ha-øyeblikk da McCann presenterte ideen for dem.

- Vi vet jo at man gjerne viser omsorg ved å lage god og næringsrik mat til barna sine eller til venner, men da McCann kom med ideen tenkte vi med én gang; «Yes! Dette er spot on,» sier kategoridirektøren.

Se filmen her:


Premiere etter «Idol»
Hovedfilmen, som er på 90 sekunder, lanseres i reklamepausen mellom «Idol» og «Senkveld» på TV 2 i kveld. Det er Pravda, med regissør Kristoffer Carlin og produsent Mette Waaberg i spissen, som står bak produksjonen. Den tidligere Spellemann-nominerte artisten Silja Sol har laget sin versjon av Bobby Hebb-låta «Sunny» til filmen, i samarbeid med Goran Obad fra musikkbyrået Ohlogy.

- Vil dere slutte å snakke om rømme og smør?

- Nei, vi har også spilt inn taktiske produktfilmer knyttet til crème fraîche, rømme og smør, der man vil kjenne igjen historien og karakterene fra hovedfilmen. Vi skal ikke slutte å snakke om bruksområder, sier Siberg Nakken.

- Noen uker senere vil vi videreføre dette i en digitalsatsing som vil involvere forbrukeren og som også bygger på kjærligheten til god mat, legger hun til.

Senere i vår lanserer Tine i tillegg reklamefilmer knyttet til en ny produktserie kalt Tine Nå Middagsbaser.

- Det er den største satsingen vår på nye produkter i vår og er en helt ny kategori for butikk. Det er veldig spennende.