For første gang passerte det britiske tv-reklamemarkedet fem milliarder pund og det er de store teknologigantene Google, Facebook og Netflix som drar mye av veksten.

Ifølge The Guardian er det online-virksomheter som bidro til at det britiske tv-reklamemarkedet vokste med 7,4 prosent i 2015. Det viser nye tall fra tall fra de britiske tv-kanalenes felles markedsføringsselskap, Thinkbox.

Veksten er den høyeste siden resesjonen i 2009 og skiller en ut online som en egen kategori var veksten her på hele 14 prosent eller totalt 500 millioner pund.. Det er i denne kategorien de amerikanske tech-selskapene sorterer og her var Facebook i en særstilling.

Verdens største nettsamfunn var fjorårets desidert største nykommer hva gjelder kjøp av tv-reklame av totalt nesten 900 nye tv-annonsører i 2015 i Storbritannia.

Her ser du filmene som Facebook debuterte på tv med.

- Tv-reklame virker og annonsører i alle størrelser fra globale teknologiselskaper til butikken på hjørnet vet dette. Særlig online-virksomheter erkjenner effekten av tv-reklame og har økt investeringene sine signifikant den siste tiden. Vi forventer at det samme vil skje i 2016, sier Lindsey Clay, administrerende direktør i Thinkbox til The Guardian.

Ifølge Thinkbox har tv-reklameomsetningen vokst som en følge av økte reklameinvesteringer på tv-kanalenes on demand-tjenester på nett.

Procter & Gamble var den annonsøren med sikret seg flest seere i løpet av 2015 med hele 30,5 milliarder seere.