Kampanje kommer med mer om Gullfisken i morgen og mandag.

Reklamefilmen «Brudens mor», som er laget av reklamebyrået Ernö for Kreftforeningen, vant i kveld prisen Gullfisken for beste film i 2015. Det var et flertall av tv-seerne som stemte frem vinneren.

- Wow! Nå er vi utrolig stolte. Jeg vil si takk til dem som har laget denne fantastiske filmen. Det er Marius Holst, produksjonsbyrået 4 ½ og det er Ernö, sier en glad og fornøyd generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen under den direktesendte prisutdelingen på TV 2 i kveld.

Kreftforeningen kom seg videre til finalen med «Brudens mor» i kveldens Gullfisken sammen med Trys film for Felleskjøpet, «For en gjeng med bønder», og Pols NSB-film «Hjem til jul».

Det er det kreative teamet bestående av Eirik Hovland (tekst) og Henrik Sæther (AD) som står bak filmen. Rådgiver har vært Aagot Skjeldal. Filmen ble først lansert i sosiale medier mot slutten av februar i fjor.

- Filmen er sterk, og treffer nok folk ganske hardt. Men sånn er det med kreft også. Siden vi la filmen ut før helgen, har den hatt over 85.000 visninger, og den er delt mye på sosiale medier. Tilbakemeldingene har vært veldig positive, sa aksjonsleder Morten Wien i Kreftforeningen da filmen ble lansert i fjor.

Filmene i kveldens Gullfisken ble plukket ut av Sølvfisk-juryen, med Aris Theophilakis fra Futatsu Industries i spissen. Under den direktesendete prisutdelingen på TV 2 i kveld var det opp til seerne å stemme frem vinneren. Og Kreftforeningen fikk altså flest seerstemmer.

Kampanje spurte leserne denne uken om hvilken film de mener fortjener prisen. Over 600 har stemte og nesten 40 prosent av stemmene gikk til  kveldens vinnerfilm, «Brudens mor».

Les mer: Her er Kampanje-lesernes Gullfisk-favoritt

Les mer: Sølvfisk til Kreftforeningen

Hør Kampanjes podkast Gullfisken-spesial med programleder Else Kåss Furuseth og juryleder Aris Theophilakis. Du finner oss på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster.