I fjor laget Marius Holst sammen med reklamebyrået Ernö reklamefilmen «Brudens mor» for Kreftforeningen. Denne filmen stakk av med Gullfisken tidligere denne måneden. I anledning at «Krafttak mot kreft» starter denne uken - hvor over 20.000 bøssebærere skal samle inn penger til kreftforskning, er det duket for en ny reklamefilm signert de samme menneskene.

Les også: Kreftforeningen og Ernö vant Gullfisken

- Kreftforskning koster penger, og hvert enkelt bidrag er derfor av stor betydning for kampen mot kreft. Her kan vi alle være med å gjøre en forskjell – for oss selv og våre nærmeste. Vi vil gi de som i dag ikke kan bli friske av kreft, flest mulig gode år, sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel i en melding.


Det er i første rekke uhelbredelig kreft og de som lever med dette som er fokus for årets «Krafttak for Kreft».

- Når du har uhelbredelig kreft går du med et slags timeglass inni deg. Problemet er bare at ingen vet når sanden slutter å renne. Pengene vi samler inn under årets aksjon skal brukes til å fylle på sand slik at man får mer tid. At kreften holdes i sjakk. Det ultimate håpet er at man da lever lenge nok til at det forskes frem en ny kur, sier Anne Lise Ryel generalsekretær i Kreftforeningen.

Marius Holst i Fantefilm står for regi i den nye filmen, mens Verdens Sterkeste Mann har produsert radiospottene.