Lørdag står 12 av fjorårets beste reklamefilmer klare til å kjempe om folkets gunst i Gullfisken. Filmene er plukket ut av Sølvfisk-juryen, med Aris Theophilakis fra Futatsu Industries i spissen, men i morgen er det opp til seerne å stemme frem vinneren.

Før det skjer har Kampanje spurt våre lesere om hvilken film de mener fortjener prisen. Over 600 har stemt og blant dem tegner det seg en klar favoritt. Nesten 40 prosent av stemmene har gått til filmen «Brudens mor», som er laget av Ernö for Kreftforeningen.

- Du verden! Det er kjempegøy, men det er med det som med politiske meningsmålinger. De kan gå opp og ned og ikke nødvendigvis være riktige, sier Ernö-sjef Fredrik Horn til Kampanje.

- Dette er også en viktig sak som angår mange. Filmen er laget for tv, men har likevel hatt en enorm spredning på nettet. Hvis den kan krones med en seier i morgen, og Kreftforeningen får flere millioner å vise reklame for, er det vinn-vinn for alle, legger han til.

Saken fortsetter etter filmen.


Dersom filmen vinner, skiller den seg ut fra den tradisjonelle Gullfisken-vinneren som gjerne spiller på humor. I fjor var det Try som stakk av med seieren med «Hold torsken» for Lofoten.

- Det er en film som er emosjonelt mye tøffere enn tidligere filmer. Selv om gode formål har vunnet tidligere, har det vært med en helt annen tone og emosjonalitet, sier Horn.

I Kampanjes avstemning tar «Brudens mor» en solid seier foran Ikea-filmen «Du, mamma» av SMFB på andreplass og NSB-filmen «Hjem til jul» av NSB på tredjeplass.

Her er ikke Kampanjes lesere på bølgelengde med bookmakerne. Hos Betsson er Trys film for Felleskjøpet, «For en gjeng med bønder», oddsfavoritt, mens ComeOn har satt lavest odds på Trys film for Finn.no, «Kajakk».

Se alle filmene her!

Husk også å få med deg Kampanjes podkast som denne uken er en Gullfisken-spesial med programleder Else Kåss Furuseth og juryleder Aris Theophilakis. Du finner oss på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster.