De foreløpige 2015-tallene til medie- og reklamebyrået Futatsu Industries  indikerer omsetningsvekst, men dårligere bunnlinje. Så byråleder Aris Theophilakis er ikke fornøyd.

- 2015 var et vekstår topplinjemessig og selv om tallene ikke er helt klare ennå, ser vi at vi havner rundt 130 millioner. Inntektene er stabile, mens bunnlinjen vår går noe ned. Det blir millionoverskudd, men det svingte litt mye før vi landet. Så vi er ikke fornøyde, sier byråleder Aris Theophilakis til Kampanje.

Resultat før skatt beregnes til å ende mellom 1,4 og 1,8 millioner kroner.

I 2014 omsatte reklame- og mediebyrået Futatsu for 97,9 millioner kroner, og resultat før skatt ble 2,5 millioner.

Les også: Nedgang for Futatsu

- Har dere gjort noe annerledes i 2015?

- Vi gjør egentlig mye av det samme som vi har gjort siden starten, er vel forbausende forutsigbare på vår egen strategi, men forandringer og tilpasninger skjer hele tiden. Vi la om med litt større takt i forhold til digital implementering, både planlegging og produksjon i fjor, så 60 prosent av det vi gjør er digitalt. Da er vi vel et digitalt byrå? Vi har hatt enda mer fokus på vårt fullservice mediebyråprodukt, samt at nye kreative ledere har organisert oss litt annerledes. Ikke minst det faktum at jeg har brukt mer tid på kundestrategi og new business, bidrar også litt, sier Theophilakis.

- Har tatt grep
Han forteller at byrået legger opp til en vekst på rundt 35 prosent i 2016.

- Vi har vel allerede tatt noen grep for å sikre bedre marginer, og regner med at vi ser resultatet av det fortløpende. Pipeline viser vel foreløpig at vi dessuten øker oppdragsmengden, så derfor er vi optimister - som alltid. Haha, ler han.

Det er ingen planer om å øke antall ansatte med det første, så mest sannsynlig er det 22 navn på lønningslisten ved utgangen av året også.

- Vi er stabile på ansatte, men effektiviteten kan fremdeles øke. Vi kan muligens klare 200 millioner uten å bli så mange flere, litt avhengig av type oppdrag, sier han.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Her er teamet som jobber med mediebyrå i Futatsu Industries. Fra v: strategisk leder Hågen Pettersen, partner Svein Larsen, medierådgivere André Thorsen og Marianne Dahl Børsheim og medieplanner Alexander Mostue.

- Skal ikke skille ut selskaper
Der mange andre reklame- og mediebyråer har valgt å opprette spesialiserte underbyråer, prøver Futatsu Industries å gå andre veien.

- Vi har ikke skilt ut egne selskaper som driver med performance eller content, dette har vi rundt bordet, og det er nettopp integrasjon bestående av kjente og premierte hoder både på strategi og kreativitet som er operative på kundene som er den største forskjellen, selv om noen av kundene bruker andre reklamebyråer, sier Theophilakis.

- Men mener du at konkurrentene bommer når de oppretter spesialiserte byråer?

- Futatsu tror at effektive team bestående av erfarne og kunnskapsrike folk som er opptatt av effekt, det vil si læring, er den beste kuren mot fremtidssyken! Derfor holder vi alt det som er viktig rundt bordet, og ikke i diverse avdelinger eller enheter eller etasjer. 

På kundelisten har Futatsu kunder som Fargerike, Subaru, Flisekompaniet, Guts, Mester Grønn, Nobels Fredssenter, DLA Piper og nylanseringen Rizk.