I en ny, nordisk kampanje fra Elkjøp i forbindelse med nært forestående Valentines Day, har Schjærven reklamebyrå laget en original annonse. I annonsen søker «hun»-stikkontakter og «han»-stikkontakter sammen i noe som vanskelig kan tolkes som annet enn et budskap om kjærlighet på tvers av kjønnene. Annonsen spres nå i sosiale medier og hylles.

- Vi elsker å utfordre kundene våre til å være modigere i reklamen. Da vi presenterte kampanjen for de nordiske markedssjefene var det mange i rommet som var litt usikre, selv om alle var enige i at det var et viktig standpunkt som man ønsket å fremme. Men eventuell usikkerhet forsvant fort. Nesten før limet var tørt bak plakatene som ble klistret opp på de første husveggene i Danmark, begynte danskene å ta bilder av utendørsreklamen og spre dem i sosiale medier, forteller konsulent Kei Grieg Toyomasu til Kampanje.

Han har nordisk ansvar for Elkjøp i Schjærven.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Ville utfordre: Schjærven utfordret Elkjøp til å satse. - Vi elsker å utfordre kundene våre til å være modigere i reklamen, sier Kei Grieg Toyomasu i Schjærven.

Toyomasu bekrefter budskapet slik man tolker det i danske medier og på sosiale medier.

- Det er fantastisk at vi har en egen dato for å hylle kjærligheten, men det blir for snevert at anledningen skal forbeholdes tradisjonelle parforhold og kjønnsrollemønster, sier han.

Neste uke starter kampanjen i Norge og de øvrige, nordiske landene.

Det kreative teamet i Schjærven Reklamebyrå som står bak kampanjen er; Thea Bjørndal Iversen, Anette Bellika Finnanger og Jørgen Martinsen. Iversen og Finnanger innkasserte i fjor Clio-gull i klassen for «Student initiative».

Les også: Tok norsk Clio-gull

- Vanvittig godt tenkt
Til danske TV 2s nettsider kaller digital markedsføringsekspert Morten Saxnæs i reklamebyrået &Co stuntet for «intelligent» og «kreativt».

- Det er vanvittig godt tenkt. De får ett av deres egne kjerneprodukter - en stikkontakt - inn i en fortelling om Valentines Day. Det er flott, for den slags kan være veldig vanskelig, sier han til dansk TV 2.

Hos Elkjøp i Danmark, eller Elgiganten som de heter der, forteller kommunikasjonsrådgiver Frederik Danvig at tanken er at annonsen skal speile mangfoldet i samfunnet og vise at den også finnes hos dem.

- Danskene vet godt at vi selger elektronikk og hvitevarer og har gode tilbud. Her var muligheten for en annerledes type reklame, og vi er alltid glade for å prøve nye ting i Elgiganten, sier Danvig til TV 2.