Det Bergen-baserte reklamebyrået Oktan Orangeriet mistet kontrakten med Norsk Tipping og deres spill Extra da den norske tippemonopolisten stokket om på byråkortene sine i fjor sommer.

Les mer: Try vil vinne Lotto tilbake

Nå lager reklamebyrået igjen tippereklame, men denne gangen kommer bestillingene fra Malta, og ikke fra Hamar. Nå lanserer Oktan Orangeriet den første reklamejobben for spillaktøren.

- Vi skjønte at endringen i Norsk Tipping gjorde det veldig vanskelig for oss å samarbeide med dem igjen, og vi har veldig mye spillkompetanse som vi tenkte at det var for dumt å sitte på. Så da begynte vi å utforske terrenget, sier konseptutvikler i Oktan Orangeriet, Thomas Teige, til Kampanje.

Får delta i EM
Resultatet ble et møte med Betsson, som på det tidspunktet ikke var ute i pitsj for å finne et nytt norsk reklamebyrå. Mange av Betssons tidligere norske reklamekampanjer har vært laget sentralt i Sverige eller andre land.

- Vi fikk en god kjemi og god forståelse for hva de vil, og ble utfordret på om vi kan hjelpe dem til å bli det foretrukne EM-spillselskapet. Da tenkte vi at vi skulle ta dem på ordet og ta hevd på EM-begrepet, og ikke bare fotball-EM, men alle EM, fra jojo-em til trikkefører-em, sier Teige.

Konseptet har fått navnet «Betsson elsker EM», og skal vare frem til fotball-EM. Som en del av satsingen skal Betsson-ambassadør John Arne Riise delta i jojo-EM. Dermed får Riise for første gang representere Norge i et internasjonalt mesterskap. Riise var i EM-troppen i år 2000, men kom aldri på banen.

Artikkelen fortsetter etter bildet.


- Helt annen utfordring
Merethe Krohn, brandmanager for Betsson i Norge, er ikke i tvil om at denne ideen måtte gjennomføres:

- Når man får en så morsom idé i fanget, må vi gå «all in». Det tok litt tid å overbevise John Arne om at han måtte delta, men etter hvert så han at dette kunne bli en morsom opplevelse. Nå trener han hver dag, sier hun i en melding.

 - Det er gøy at Betsson reiser sammen med John Arne for å forevige EM-deltakelsen. Vi alle er spente på om han gjør god figur, legger Teige til.

- Hvordan er det å jobbe med Betsson i forhold til Norsk Tipping?

- Den største forskjellen at det en helt annen utfordring å arbeide med utenlandsk spillselskap i forhold til lover og regler. Det gir jo oss en del begrensninger, men det gjør oss bare mer kreative!