For aller første gang i historien vinner reklamebyrået Ernö Gullfisken, reklamekonkurransen som nærmer seg 25 år. Dermed kommer Ernö inn i den eksklusive gjengen av byråer som Try, McCann og DDB som alle har vunnet Gullfisken i nyere tid.

Les også: Kreftforeningen og Ernö vant Gullfisken

- Utrolig bra. Rett og slett kjempebra. Vi var utrolig spente også kom vi til finalen og da kjente jeg skikkelig på det. Også gikk det helt inn. Ingenting er heller hyggeligere enn å vinne for Kreftforeningen. Det er spesielt bra, sier Eirik Hovland, tekstforfatter i DDB, til KampanjeTV.

Seieren i Gullfisken kommer godt med for Ernö som den siste tiden har mistet noen av sine største kunder med Forsvaret og Byggmakker. Selskapet jobber i dag i stedet med kunder som Altibox, Dagens Næringsliv, Trygg Trafikk og Gjensidige.

Det er ikke første gang Ernö har vært med i finalen. Sist gang var da Gullfisken skulle deles ut for best likte tv-reklame i 2014. Det var med filmen «Olsenbanden» for Gjensidige. Det er heller ikke første gang tekstforfatteren som tidligere jobbet i spann med Morten Foss har vært i finalen.

Les også: Olsenbanden kuppet Sølvfisk

Det var da den beste tv-reklamefilmen for 2012 skulle kåres. Den gang konkurrerte Hovland med en film for Forsvaret.

Les også: Siste sølvfisk til Ernö

Hovland har lenge vært en del av norsk reklamebransje. Han begynte i Ernö i 2010 da han og mange andre forlot DDB på en svært turbulent tid for byrået.

I 2007 var Eirik Hovland den høythengende «Æresprisen» under reklamebyråenes egen priskveld Gullblyanten.

Se noen bilder fra lørdagens Gullfisken-show på TV 2 her:

Konkurrenter:

Kjetil Try og Christian Steen er arge konkurrenter i hverdagen, men på TV 2s reklamefest Gullfisken var tonen god. Her Try og Steen flankert av Sindre Fossum Beyer og Morten Polmar, begge Try. Steen er leder av reklamebyrået SMFB.

Tidligere vinnere:

Tidligere Gullfisken-vinnere hilser på hverandre når direktør for personkunder i DNB, Trond Bentestuen, møter konsulent Arne Eggen fra Try Reklamebyrå. Arne Eggen har lenge jobbet med DNB som kunde og vært med å vinne Gullfisken flere ganger. Til venstre fjorårsvinner Egil Pay, også han fra Try. Foto: Eivor Eriksen.

Barten og Bolla:

Einar Törnqvist og Else Kåss Furuseth startet Gullfisken-showet med revylignende musikkinnslag av Barten og Bolla. De to ledet årets reklamepriskveld på TV 2. Foto: Eivor Eriksen.

And the winner is:

Slik så det ut da Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, for første gang hørte at deres reklamefilm «Brudens mor» var blitt stemt frem av tv-seerne som den beste reklamefilmen i 2015.

Jubler over reklamepris:

Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen, feirer prisen sammen med reklamebyrået Ernö og de øvrige bak vinnerfilmen. Foto: Eivor Eriksen.

Gullbittet:

Tradisjonen tro måtte også tekstforfatter i Ernö, Eirik Hovland, smake på Gullfisken som alle andre før ham også har gjort!