Salgsdirektøren i TV 2, Bjørn Gunnar Rosvoll, tok lørdag kveld i mot hele den norske reklamebransjen samt flere av landets største annonsører under det store «Gullfisken»-showet som TV 2 direktesendte for 23. året på rad.

I et intervju med Kampanje TV sier Rosvoll at tv-reklamen fortsatt står sterkt hos norske annonsører til tross for sin godt voksne alder og sterkt tiltagende konkurranse fra nye plattformer som nett og mobil og ikke minst konkurrenter som Facebook, Google og Netflix.

Les også: Så mange reklamekroner tar Facebook og Google i Norge (krever innlogging)

- Vi blir utfordret av ny teknologi hele tiden, som gjør at vi må fornye oss. Men grunnmuren i norske annonsørers reklamebudsjett er fortsatt tv-reklame, sier Rosvoll til KampanjeTV.

Han snakker videre om en en rekordomsetning i januar i år og hvordan den pågående konflikten mellom Discovery og Telenor har slått ut for TV 2.

- Alt var ikke bedre før:

Gullfisken-historien kan by på legendariske reklamefilmer som «Doffen har daua» fra Rema 1000, «Elg i solnedgang» fra VG og «Ballroom Blitz» fra Lotto, men Bjørn Gunnar Rosvoll, salgsdirektør i TV 2 og med gullfiskskjorte for anledningen, mener ikke alt var bedre før.

Nærmer seg fire milliarder
Tallene for 2014 viser at TV 2 solgte reklame, inkludert salg av reklame på TV 2.no og TV 2 Mobil, for over 2,1 milliarder kroner. Samlet så omsatte TV 2 for 3,6 milliarder kroner i og nærmer seg fire milliarder kroner med stormskritt. TV 2 har dermed på ikke altfor mange år redusert sin avhengighet av reklame kraftig de siste årene. Fra å hente inn rundt 90 prosent av omsetningen sin fra reklame, er denne andelen nå redusert til under 60 prosent.

Les også: Over 700 millioner i TV 2-overskudd

Nye inntekter som distribusjonsinntekter, betal-tv og salg av abonnement fra TV 2 Sumo blir dermed stadig viktigere. Men til Kampanje TV sier Rosvoll at reklameomsetningen til TV 2 fortsatt kommer til å være «svært viktig» i årene som kommer for TV 2 og den største inntektskilden i 2016.

- Fremdeles så vil det være over halvparten. Det vil det være. Men streaming kommer veldig og TV 2 Sumo gjør det veldig godt, sier Rosvoll.

- Ikke bedre før
Selv om Gullfisken-historien kan by på legendariske reklamefilmer som «Doffen har daua» fra Rema 1000, «Elg i solnedgang» fra VG og «Verdal’n» og «Ballroom Blitz» fra Lotto, mener Rosvoll at tv-reklamen som lages ikke var bedre før.

- Jeg mener jo at det ikke var bedre før og jeg mener vi ser at tv-reklamen utvikler seg, sier Rosvoll.