Reklamebyrået Try ansetter to nye personer med redaksjonell erfaring for å møte økende etterspørsel innen innholdsmarkedsføring og PR.

De to er Trine Stang Hox med redaksjonell bakgrunn fra flere tv-produksjoner i NRK og TV 2, blant annet «Senkveld», «Idol», «Ettermiddagen» og «Sommertid» og regissør Morten Holthe Hanssen som har bakgrunn fra journalistikk og underholdning i Dagbladet, Fredrikstad Blad, ANTI-TV og VGTV.

- Selv om vi jobber godt med eksterne miljøer, ser vi at vi i tillegg trenger større egen kapasitet for at jobber som skal publiseres i egne flater skal kunne løses raskere og mer integrert. Og selv om tyngdepunktet vårt ligger i reklame, ser vi store fordeler ved å hente inn folk med andre erfaringer fra kommunikasjonsfaget når oppgavene blir stadig bredere, sier byråleder Kjetil Try til Kampanje.

De to vil jobbe tett med Cato Gjertsen som startet i reklamebyrået tidligere i år, men totalt så jobber det nå opp mot ti personer med content marketing i byrået.

- I Try er vi nå 8-10 personer som jobber mye med det som kan høre inn under en Content Marketing paraply. Men vi har mange jobber som vi bruker andre begreper på, og som i mange andre sammenhenger kunne fått merkelappen Content Marketing, sier Sindre Fossum Beyer i Try.

- Hvor mye av omsetningen til Try tror dere vil komme fra content-jobbing i 2016 – har dere satt dere noe mål på dette?

- En stadig økende del av omsetningen vil nok være content marketing. Men i og med at Try tilbyr totale kommunikasjonsløsninger på tvers av alle sjangerne så  skiller vi ikke de ulike delene av jobbene. For oss er det ikke viktig å vite når reklame går over til å kalles Content marketing, performance marketing eller PR. Det viktigste er å få levert en god totalløsning, sier Fossum Beyer.