En ny, norsk reklamefilm for Volkswagen-produktet «Trailer assist» er i ferd med å ta av på nettet. I filmen ser det ut som om en sjåfør rygger med tilhenger i vanvittig fart, mens det i virkeligheten er Volkswagen som har bygget en spesialtilhenger med motor som faktisk drar bilen etter seg. Ifølge Volkswagen ble filmen sett av over 10 millioner på Facebook bare de første 12 timene i går. Visningstallene skal nå være oppe i over 17 millioner. Filmen skal være delt over 312.000 ganger og generert 20.000 kommentarer, ifølge Volkswagen.

- Utrolig moro, og det overgår selvfølgelig alle forventninger, sier markedssjef i Harald A. Møller, Tor Anton Bjørge, som har blitt kontaktet av kollegaer fra Danmark, USA, Russland, Romania, Finland og andre land som vil bruke og dele filmen mot sine kundegrupper.

Det er Try som står bak ideen og som har laget filmen sammen med produksjonsselskapet Bacon OSL. Og på den kreative siden har blant annet duoen Øystein Halvorsen og Karin Lund vært med.

- Filmsnutten som har tatt av skyldes organisk spredning, noe som gjør det enda mer imponerende, sier Halvorsen til Kampanje.

Artikkelen fortsetter etter filmen.

 

Brukte stuntsjåfører
Bak rattet inne i hengeren satt den svenske rallybilsjåføren Björn Persson, som også har vært stuntsjåfør i en rekke filmer.

- Dette er det rareste jeg noensinne har kjørt, og jeg har kjørt mange rare doninger. Vi fikk mange lange blikk under kjøreturene, sier Persson i en melding.

I bilen som hang etter «tilhenger-bilen» satt det også en stuntsjåfør, som hele tiden satt med ryggen til kjøreretningen og måtte korrigere utslag i svingene.

- Tok høyrde for negative reaksjoner
På VWs Facebook-side har enkelte kommentert at «nå lurer Volkswagen folk igjen». Men Bjørge sier til Kampanje at de ikke er redd for at stuntet kan slå tilbake på bilprodusenten, all den tid et flertall av reaksjonene har vært positive.

- De to trailer assist-filmene våre har fått over 17 millioner visninger, et sekssifret antall likes, et overveldende antall positive kommentarer og de deles og sprer seg i en fart vi knapt har sett maken til. Vi syns det er kjempegøy at filmene er blitt tatt imot så godt av publikum. Vi tok høyde for at det også kunne komme negative reaksjoner, særlig siden søkelyset har vært ekstra sterkt på oss i en periode. Delte meninger er en del av gamet når man skaper engasjement, sier han.

Filmene ble spilt inn i Lillestrøm-området i samarbeid med politiet.

Hovedfilmen er filmet med skjult kamera, og denne vurderes nå brukt som utgangspunkt for en tv-reklamefilm.

- Vi ser at hovedfilmen vår med skjult kamera får høy oppmerksomhet og skaper nysgjerrighet til å se hvordan vi lagde filmen, sier Bjørge til Kampanje.

Her kan du se selve reklamefilmen: