Interpublics mediebyrå IUM fortsetter å hanke inn kunder. Før jul kom to av markedets største brillekjeder til byrået, med optikerkjedene Brilleland og Interoptik, og nå lander IUM-sjef Børre Sunde også Ruter som kunde.

Kollektivselskapet har avsluttet en større anbudsrunde der mediebyrået IUM, som er i samme familie som McCann, gikk seirende ut og er valgt som Ruters samarbeidspartner de neste årene.

- Når en så spennende og profesjonell aktør som Ruter kom i spill, var det selvsagt «all in» her i IUM, sier Børre Sunde, administrerende direktør i IUM».

Flere av landets toneangivende mediebyråer skal ha levert inn tilbud og kunden var sist hos konkurrenten Starcom, men nå er det Ruter som skal bistå med «strategisk rådgivning, taktisk medieplanlegging og operativ håndtering.».

Les også: Starcom nærmer seg milliardærklubben

- Vi har over tid sett hvordan Ruter har utviklet sin kommunikasjon, og selskapet fremstår nå som et av de aller dyktigste til å få frem sine budskap på en inspirerende og inkluderende måte. Når vi nå har fått Ruters tillit, har vi en stor ambisjon om å videreføre denne reisen og ytterligere forbedre Ruters posisjon i Oslo og Akershus», avslutter Sunde.

Seniorkonsulent på marked i Ruter, Yvonne Waage, sier kollektivselskapet «har et betydelig stykke arbeid foran seg» de kommende årene.

- Det handler både om å forvalte ansvaret som en viktig regional samfunnsaktør, men like mye om å inspirere målgruppene våre til å velge kollektivtransport oftere og på alle typer reiser. I vurderingen av byrå så vi etter en samarbeidspartner som evner å tenke strategisk, har en god verktøykasse, og som tør å utfordre oss. Flere av tilbyderne leverte solide løsninger, men det var altså IUM som trakk det lengste strået, sier Yvonne Waage.

I IUM er det kundeansvarlig rådgiver René Pisani Valen, digital rådgiver Henrik Birkeland og printrådgiver Nina Thorvaldsen som vil utgjøre Ruter-teamet.

Fra før har IUM Statoil ASA, Block Watne, Grilstad, Match.com, Johnson & Johnson og Clas Ohlson på kundelisten.

Tar i mot kunde:

Kollektivselskapet Ruter tar sine trikker og busser til mediebyrået IUM og Henrik Birkeland, Børre Sunde, Tor Aksel Ødegård, Eva Reppen, Nina Thorvaldsen, Henrik Alfheim og René Valen står og venter på Thorsov.