Det kåres norske reklamevinnere i mange varianter i løpet av året. Om to uker er det klart for Max Marketing Mix, som arrangeres av Nordma og som er direktemarkedsførernes egen festkveld.

De melder om rekord i antall innsendte bidrag. Veksten er på 76 prosent, fra 67 påmeldte bidrag i 2015 til 118 påmeldte bidrag i år.

- Det var en helt annen dimensjon over bidragene i år, bekrefter jurygeneral Henning Tunsli i Penetrace.

Les mer: Skal finne landets beste DM-kampanjer

Et kjapt regnestykke viser at det er sendt inn over 900 bidrag til reklameprisene MMM, Anfo Effekt, Gullkorn og Gullblyanten det siste året, der Gullblyaneten er den desidert største med 650 bidrag.

- Ikke gamle medier
Tunsli tror det er veksten i performance-markedsføring og mer effektiv digital måling som har satt fyr på dirketemarkedsførerne igjen.

- Jeg tror at vi kanskje har klart å bevisstgjøre folk på at datadreven marketing er egentlig noe denne prisen har holdt på med i 20 år. Noen har kanskje tenkt at dette er gamle medier, men det er veldig langt fra sannheten, sier han.

- Det har skjedd en flytting av penger og en utrolig utvikling i byråbransjen den siste tiden. Teknologien har muliggjort mer direkte og relevant kommunikasjon for helt konkrete målgrupper. Dermed får du en veldig stor økning i kampanjer.

Styreleder Ina Svarød mener endringene de har gjort i prisen også har gitt utslag.

- Vi har arbeidet målrettet med å oppgradere kategoriene og vi har vært flinke i dialogen med byråene og kundene. Vi opplever at innsenderne vurderer MMM som mer relevant enn noensinne, og det har blitt satt pris på at Nordma har fornyet opplegget med å ha juryering i Penetrace Awards, i tillegg til at jurykorpset med jurygeneral, juryledere og jurymedlemmer er fornyet. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på endringene, det lover svært godt for den utviklingsprosessen vi har satt i gang for MMM, sier hun.

Anfo Effekt på nivå med året før
Før direktemarkedsførerne får sitt, skal Annonsørforeningen (Anfo) hedre de mest effektive reklamejobbene i Anfo Effekt. 84 bidrag kjemper om prisene til foreningen. Det er på nivå med året før, forteller administrerende direktør Jan Morten Drange.

- Det er ikke så mange effektpriser. Jeg tolker det sånn at annonsørene er opptatt av effekt for de investeringene de gjør, sier Drange.

Han tror ikke konkurransen fra andre priser har noe å si for innsendte bidrag.

- MMM er énkanalsrettet, mens Anfo Effekt er virkemiddeluavhengig. Du kan komme med de virkemidlene du har.