Det Bergen-baserte reklamebyrået MK Norway går gjennom store endringer. I november i fjor ble det kjent at styreformann og partner Svein Roger Selle i MK Norway selger sin aksjemajoritet i reklamebyrået MK Norway og begynner i  Geelmuyden Kiese. Nå er det klart at Einar Rustad Nilssen overtar ledelsen i byrået.

Rustad Nilssen leder fra før selskapets oslokontorer og har jobbet som rådgiver i MK siden 2011. Nilssen går samtidig inn som partner med 22,5 prosent av aksjene. Det gjør også Jon Hjørnevik (15 prosent) og Doffen Trellevik (22,5). I tillegg til disse tre, fortsetter Ole Færøvik (25 prosent) og Per Thoresson Lund (15 prosent) som partnere i selskapet.

- For oss var dette et naturlig tidspunkt å gjøre en endring. Vi ønsker å fremstå som et mer fokusert byrå enn tidligere. Det blir færre krumspring, og vi ønsker å konsentrere oss om det som er vår kjernekompetanse, nemlig å bygge sterke merkevarer og å hjelpe våre kunder å kapitalisere på dette, sier Rustad Nilssen.

- Vi har en meget sterk «track record» på å skape resultater med merkevarer som Chess, Mitsubishi, Q-Meieriene og Lerum, og det har vi tenkt å fortsette med. Utover dette handler det i stor grad om «business as usual» for vår del, fortsetter han. 

Avviklet digitalsatsing
- Du sier at det blir færre krumspring. Hva mener du med det?

- Det betyr rett og slett at vi ønsker å fokusere på det som er vår kjernedrift og kjernekompetanse, og ikke kaste oss over alt mulig annet. De som er gode på sosiale medier og på å utvikle websider skal få gjøre det, så skal vi jobbe med å bygge sterke merkevarer og skape resultater for dem.

Digitalsatsingen MK Social, som ble opprettet i 2014, er allerede avviklet og digitaldirektør Heidi Sperre-Flesland forlot byrået i fjor. Rustad Nilssen utelukker ikke at flere satsinger kan gå samme vei.

- Vil dere nedbemanne?

- Vi kommer til å se på driften vår som en helhet.

Fortsetter i Oslo
Resultatet for 2014 viste at nesten hele overskuddet til MK Norway forsvant i etableringen av Oslo-kontoret. Rustad Nilssen vil ikke kommentere resultatet for 2015, da det enda ikke er klart. MK Norway har i dag 22 ansatte, inkludert fem i Oslo.

Les mer: Blåse reklame-overskuddet i Oslo

Rustad Nilssen vil ha Oslo som sin hovedbase, men MK Norways hovedkontor skal fortsatt være i Bergen, forteller han.

- Jeg jobber også med flere kunder som sitter i Bergen og vil være 50-50 i Bergen og Oslo. MK Norway vil alltid være et reklame- og merkevarebyrå med hovedkontor i Bergen, men vekstpotensialet vårt ligger primært i Oslo.