Markedssjefen i Volkswagen legger bak seg det som ser ut til å bli det sterkeste året noensinne. Det til tross for den enorme dieselutslippsskandalen og det mange kalte en «omdømmekrise» eller «merkevarekrise».

For de ferske tallene som viser salget av nye biler i Norge i 2015 for perioden januar til november, viser at den tyske bilprodusenten aldri har solgt flere biler i Norge. VW er nemlig igjen det mest solgte bilmerket i Norge etter å ha solgt 4.832 flere biler i 2015 enn 2014.

- Betyr det at dieselutslippjukset ikke har påvirket salget i 2015?

- 2015 er tidenes beste år for Volkswagen i Norge og vi har aldri levert ut så mange biler. Fjoråret ble det året der Norge var det landet i Europa, om en ser bort fra Tyskland, der Volkswagen har høyest markedsandel, sier Bjørge.

Det manglet ikke på dem som mente at Volkswagen stod overfor store utfordringer etter at jukset ble avslørt. Til Kampanje kunne blant annet professor Tor W. Andreassen ved Norges Handelhøyskole (NHH) fortelle at skaden på merkevaren Volkswagen var stor og at skandalen ville kreve «krisehåndtering i ærlighet».

Les også: - Må reagere spontant og legge seg flat

- Flere har skrevet i Kampanje om merkevarekrise og dieselsaken har helt sikkert påvirket salget noe, men når man ser på våre daglige salgstall da det stormet som verst har det svært liten påvirkning på salget. Det betyr at Volkswagen har bygget seg opp til en svært sterk merkevare i Norge og har mange lojale kunder. Det viktigste for oss nå er at berørte kunder blir fornøyd med oppfølgingen de får av oss i løpet av dette året, sier Bjørge.

Nå smeller Volkswagen til med årets første reklamefilm og det for noe som er stort satsingsområde for Volkswagen, ladbare hybridbiler. Du kan se filmen her:

 

- Vi har stor tro på at de ladbare hybrider kommer til å ta store markedsandeler. Derfor er det viktig for oss å posisjonere oss godt innen denne kategorien. Denne filmen er den første av flere aktiviteter vi kommer til å kjøre for å støtte opp om lanseringen av Passat GTE, sier Bjørge.  

- Den første kampanjen dere kommer med i 2016 er en reklamekampanje for en hybridbil, er det et svar på oljekrisen og en forventet nedgang i nybilsalget i 2016?

- Vi tror bilsalget skal noe ned fra et 150.000-marked til et 140.000 marked. Et 140.000-marked i 2016 vil likevel være historisk det sjette beste totalmarkedet så det vil fortsatt være et godt år, sier han.

Han sier det denne gangen var «naturlig å fokusere» på den andre ladbare hybridbilden etter Golf GTE.

- Passat GTE er den siste bilen vi lanserte så det er naturlig å fokusere på den. Nybilkundene etterspør ny, innovativ motorteknologi og ladbare biler blir mer og mer populære. Både rene elektriske og ladbare hybrider tar andeler av markedet, men fortsatt vil over halvparten kjøpe bensin eller diesel, sier han.

Tradisjonen tro er det reklamebyrået Try som står bak den nye reklamefilmen og et kreative superteamet Øystein Halvorsen og Karin Lund.

- Vi ønsket å få frem valgfriheten de ladbare hybridene gir. Du kan selv velge kjøremodus, for eksempel 100 prosent elektrisk til jobb i hverdagen, vanlig hybrid på langtur eller såkalt GTE-modus når du vil ha en ekstra sportslig opplevelse, sier kreativ leder i Try, Øystein Halvorsen.

Filmen er produsert av Pravda med Mikkel Sandemose på regi.