Utendørsselskapet JCDecaux og OBOS Forretningsbygg AS har inngått en avtale om flere kjøpesentre i Oslo- og Stavanger-regionen.

- Behovet for å kommunisere med kunder så nært kjøpsøyeblikket som mulig går ikke av moten, og få om noen gjør dette mer effektivt og treffsikkert enn digital utendørsreklame, sier administrerende direktør i JCDecaux, Øyvind Markussen, i en melding.

JCDecaux mener «norske annonsører blir stadig mer kritiske til hvordan de disponerer sine markedsbudsjetter», men at utviklingen i 2015 viser at flere av de tradisjonelle kanalene «som kino, radio og utendørs alle opplever sterk vekst».

Markussen mener veksten innen utendørs, som i fjor var på 12 prosent ifølge tallene fra Mediabyråforeningen, skyldes økt etterspørsel etter digitale reklameflater.

- Det har i flere år vært en trend i mer modne markeder som USA og England at utendørs er en av de raskest voksende kanalene. Dette ser vi nå også i Norge. Vi er derfor hele tiden på jakt etter avtaler som gjør det mulig for oss å kommunisere digitalt med vårt stadig voksende publikum. Det er derfor veldig gøy å kunne fortelle at vi nå har sikret oss en skikkelig digital godbit, fortsetter Markussen.