De store ukepressegigantene Egmont, Aller Media og Bonnier har alle satset stort på content marketing det siste året og nå ser det ut til at investeringene begynner å betale seg i form av kunder.

For nå har content marketing-byrået Patchwork sikret seg en ny kunde som byrået skal jobbe med fremover og det restaurantkjeden TGI Friday som kutter ut sitt tradisjonelle reklamebyrå og går «all in» på content marketing og sosiale medier.

Markedssjef for TGI Fridays i Norge og Sverige, Joel Bergman, sier valget falt på Patchwork fordi Patchwork «viste dyp forståelse for den målgruppen som TGI Fridays hovedsakelig retter seg mot i både Norge og Sverige».  

- Med deres kreative løsninger som knytter Fridays kjerneverdier sammen, har vi funnet en ny partner for sosiale medier, sier Bergman.

Det var rett før jul at Egmont kjøpte seg inn i det danske content marketing-byrået Patchwork  etter å ha gjennomført oppkjøp i både Bonzaii i Norge og Klintberg/Nihlén i Sverige.

Les også: Egmont kjøper seg inn i content marketing-byrå

TGI Fridays er en av merkevarene til restaurantgruppen UMOE som eies av investoren Jens Ulltveit-Moe. Med TGI Fridays har UMOE gjennom en årrekke servert gjestene amerikansk mat, drinker og «fredagsstemning hele uken».

Markedssjefen sier at kjedens målgruppe er «sosiale mennesker med et ungt sinn, som er vanskelige å nå ut til i tradisjonelle medier».

- Sosiale kanaler er en strategisk viktig kanal for å bygge opp merkevarekjennskap. Patchwork er valgt som kjedens partner for markedsføring i sosiale medier med oppstart fra januar 2016, heter det i en meldingn.

Dermed tar Patchwork i Norge over stafettpinnen fra det Dentsu-eide reklamebyrået Isobar som har vært kjedens byrå den siste tiden.

- Vi er utrolig glade for å skulle gå i gang med dette samarbeidet. TGI Fridays er en leken merkevare og passer ypperlig for produksjon av mye godt innhold til sosiale kanaler. Visjonen med vårt arbeid er å øke målgruppens engasjement for TGI Fridays gjennom ulike sosiale medier, sier administrerende direktør for Patchwork Norway, Merethe Nyvold Johannessen.

Patchwork Group er grunnlagt i Danmark i 2008 og har kontorer i København, Oslo, og Stockholm. Selskapet jobber med kunder som Bosch, Dremel, Apotek 1, Verisure, Snickers, Raider, Braastad, Linie og Australiareiser i Norge.

Jobber nordisk:

Byrålederen i Patchwork, Merethe Nyvold Johannessen, mener det er mulig å produsere engasjerende innhold på tvers av markeder kostnadseffektivt.