I år har det vært det WPP-sjefen Sir Martin Sorell kaller en «tsunami» av pitsjer på global basis. Store annonsører som Volkswagen, Sony, L`Oreal og Procter & Gamble har alle satt sine reklamekontoer i spill og denne uken ble det kjent at verdens største annonsør Procter & Gamble bytter ut Publicis og deres mediebyrå Starcom med Omnicom.

Det skriver Financial Times.

Det er en tung smell for Starcom og Publicis som har slitt med å stake ut en ny kurs etter den mislykkede gigantfusjonen på 35 milliarder dollar med OMD. Aksjen har ligget padde flat de siste 12 månedene.

I forrige uke presenterte den franske kommunikasjonsgiganten som eier reklamenettverkene Saatchi & Saatchi og Leo Burnett samt mediebyrået Starcom en helt ny ledermodell som skal forberede selskapet på at toppsjefen Maurice Lévys avgang.

Procter & Gamble eier store merkevarer som Gilette og Pamper og brukte ifølge Kantar Media 2,6 milliarder dollar på amerikanske medier i fjor og hele 3,1 milliarder dollar i 2013.

Tapet av kunden i USA vil smerte byråinntekten til Publicis med mellom 50-100 millioner dollar.

- Den psykologiske effekten av dette vil trolig være større enn den materielle effekten på inntekter og lønnsomhet, sier medieanalytiker Claudio Aspesi I Bernstein til Financial Times.

Publicis-aksjen falt med over to prosent på børsen i går og har en markedsverdi på 13,1 milliarder euro.