I samarbeid med Pravda har Trigger utviklet årets julekampanje for alkovett-organisasjonen Av-og-til.

- Med utgangspunkt i det som normalt er drømmeyrker for barn ønsker vi å vise hvordan foreldrenes alkoholkonsum kan snu barnas tilværelse på hodet, sier Lene Lyck Fasting, konsulent i Trigger.

Med konseptet «jeg vil ikke bli» er det laget tre filmer som tar for seg tre sørgelige situasjoner som barn kan havne i dersom de voksne drikker for mye.

- Det som er ekstra godt å se er at filmen tydeligvis treffer en emosjonalitet og relevans, og har en tematikk som mange ønsker å bevisstgjøre andre. Med over 3.000 delinger allerede er det åpenbart noe mange ønsker å formidle videre i nettverket sitt, sier hun.  

Filmene har allerede over én million visninger tilsammen. 

Her kan du se filmene: 

Flere kjente fjes som Sigrid Bonde Tusvik, Einar Törnquist, Åsleik Engmark har delt kampanjen i egne kanaler. 

Barn skal få slippe å være komikeren i familien i jula, det er min jobb! Drikk med måte!

Posted by Sigrid Bonde Tusvik on 14. desember 2015

 

 

- Har forandret hvordan nordmenn snakker om alkohol
Av-og-til har hatt julekampanje i en årrekke, og har sett at nordmenn sakte men sikkert begynner å snakke om alkovett uten at det oppleves som moraliserende.

– For oss er det først og fremst viktig at vi tør å snakke om dette, og at vi er bevisste egne valg, spesielt i jula når alkoholkonsumet er på sitt høyeste. Filmen skal åpne opp for å kunne prate om dette, og være mer bevisst hvilke valg man tar, og vi er veldig glad for at det ser ut til å virke, sier Elise Nyborg Eriksen, kampanjeansvarlig i Av-og-til.

– Vi ønsker jo alle det beste for barna våre, men det kan være vanskelig å bedømme sitt eget alkoholkonsum objektivt. Ved å ta barnas perspektiv får vi vist hvordan drikking kan skape en utrygg og dårlig stemning for de som er små, sier hun.  

- Det krever kanskje ikke så mye for hver enkelt å dele dette, men for over 90 000 barn i Norge er det helt avgjørende. Vi vet at mørketallene er store, og det er ikke alltid så lett å se at man selv kanskje er i faresonen. Vi ønsker at de voksne har et bevisst forhold til dette når de går i juleselskapet der barna er en viktig gjest. Vi mener det er gode grunner til å tenke seg om og bruke alkovett med barn i nærheten, og spesielt i jula som i så stor grad er barnas høytid, avslutter Nyborg Eriksen.