Det nordiske byrånettverket The North Alliance har kjøpt hele det svensk-amerikanske digitalbyrået Nansen. Byrået har over 100 ansatte i Stockholm, Chicago og New York.

- Nansen inn i Noa blir fantastisk! Nå er timingen perfekt, gruppen har fått satt seg litt og da kan vi invitere et nytt familiemedlem. Dette oppkjøpet er noe som har vært planlagt over lang tid. Vi opplever Nansen som et spennende selskap som utfyller oss kompetansemessig og kanskje spesielt Making Waves, sier Thomas Høgebøl til Kampanje.

Nansen har på fem år vokst fra å være to ansatte i USA til å være 45 ansatte, og har blitt kåret til en gaselle-bedrift i Sverige tre år på rad, ifølge Høgebøl.

- De har hatt en sprek utvikling og innenfor vår kategori er det få nordiske digitalbyråer som har vokst like raskt i USA.

- Hva har dere betalt?

- Det kan jeg dessverre ikke kommentere, men modellen er lik ved dette oppkjøpet som andre oppkjøp. De får én del kontanter og én del NOA-aksjer. Alle eksisterende Nansen-partnere reinvesterer en del av sin kjøpesum i NOA, sier Høgebøl.

- Bygger bro
Den amerikanske virksomheten i Nansen står for drøyt halvparten av selskapets samlede omsetning på 100 millioner kroner, og i 2014 økte selskapet antall ansatte med 80 prosent.

- Vi tror at teknologisk kompetanse blir enda viktigere i fremtiden, og posisjonerer oss for denne utviklingen. Nansen er meget kompatibel med Making Waves, noe som er en av hovedårsakene til at vi har tro på denne konstellasjonen. Nå bygger vi en nordisk-amerikansk bro for kompetanseoverføring for både kunder og ansatte, sier aministrerende direktør i Nansen, Michael Jäderlind.

I en melding heter det at Nansen-oppkjøpet styrker NOAs opprinnelige ambisjon om å konkurrere med internasjonale nettverk om kommunikasjons- og teknologioppdrag både regionalt og globalt.

- Den nordiske modellen med full transparens, flate hierarkier, og samarbeid på tvers av disipliner er som skapt for det moderne kommunikasjonsbehovet der raske beslutninger og tett kundekontakt er helt avgjørende. Vi skal eksportere nordiske kommunikasjonsløsninger, sier Høgebøl.

- Vil bidra solid
Avtalen om salg ble signert torsdag og alle lederne i NOA satt da samlet i møte i Stockholm og la planer for fremtidige synergier.

- Hva kommer Noas samlede byråinntekt til å ligge på nå, tror du?

- Det er litt for tidlig å si, men Nansen vil naturlig nok bidra solid inn i NOA-familien, avslutter Høgebøl.

Sist uke kunne Kampanje rapportere om tredjekvartalstallene til NOA. Byråinntekten endte på 381 millioner kroner, opp fra 313 millioner kroner for tilsvarende periode i 2014. Veksten i byråinntekt var dermed på 22 prosent og toppsjef Thomas Høgebøl mente byrågruppen burde lande en inntekt på 550 millioner kroner i 2015.

Les også: - Vi bør lande 550 millioner i år