Den erfarne reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen sier han aldri har «opplevd maken til engasjement og respons» på et Facebok-innlegg noen gang. Prosjektet kaller han «et enkelt, anti-rasistisk og anti-hat prosjekt på Facebook».

I dag meldte Ingebrigt Steen Jensen i byrået Alle Gutta at han har fått nok av hatet i kommentarfeltene, og skrev følgende oppfølging til alle sine Facebook-venner:

ET ENKELT, ANTI-RASISTISK, ANTI-FREMMEDFRYKT OG ANTI-HAT PROSJEKT PÅ FACEBOOK. Fra og med i morges kommenterer jeg...

Posted by Ingebrigt Steen Jensen on 10. desember 2015

 

- Aldri opplevd maken
Innlegget har til nå fått over 750 likes, og er blitt delt 119 ganger.

- Jeg har aldri opplevd maken til engasjement og respons på noe jeg har lagt ut, så dette har truffet noe folk har tenkt selv. Det er altså ikke jeg eller vi som har funnet på noe «lurt»; vi har bare satt ord på noe mange har følt, sier den erfarne reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen til Kampanje.

- Hvordan kom du på dette initiativet?

- Det var bare å lese kommentarfeltene på Facebook over tid og se hvordan de ble gradvis mer og mer hatefulle, og hvordan de verste kommentarene fikk flere og flere likes. Jeg snakket med min kloke kjæreste om saken og vi ble enige om at noen måtte ta et initiativ og reagere.

- Hvor er politikerne?
Steen Jensen som tidligere var en av gründerne i Dinamo Reklamebyrået, det ledende reklamebyrået i Norge på begynnelsen av 2000-tallet, mener «det er et eller annet helt uakseptabelt som er i ferd med å skje».

- Da lurer vi på: Hvor er politikerne hen? De er helt uhørlige og sier ikke et ord om den debatten som er så voldsomt i fokus som den er nå, spør han.

Steen Jensen mener tiltaket er enkelt, og noe alle kan være med på.

- Det er en veldig enkel ting å gjøre; hvis du ser en kommentar du syns er over streken, si fra. Hvis folk som skriver hatefulle kommentarer blir korrigert mange nok ganger, kan det hende de endrer på ordbruken. Også får man se om dette bidrar til at det blir et litt annet klima og mindre legitimt å spre hat. 

- Hva skal man skrive?

- Det får folk finne ut selv, men det bør være tydelig uten å være fordømmende. Får man en korrigerende kommentar, kanskje noe så enkelt som «skam deg»,  av et titalls mennesker kan det være nok, men heies man frem av andre får man naturlig nok vann på mølla også blir det verre og verre. 

- Hva fikk det til å renne over?

- Ikke en spesiell kommentar, men summen av hundrevis av sånne.