Toppblogger Sophie Elise Isachsen er en av frontfigurene når Altibox ba YouTube-stjerner lage deres nye reklamefilm. Se den her.

Det smeller av den nye reklamefilmen og det nye reklamekonseptet til Altibox. Filmen ble distribuert på Altibox’ egen YouTube-kanal i går og vil få ytterligere distribusjon før den også kommer på tv i slutten av desember.

Ifølge rådgiver Lene Bjørck i Altibox er målet nå å øke kjennskapen til Altibox, som for ikke lenge siden passerte 370.000 kunder.

Les også: Altibox-eier får drahjelp av Netflix

- Altibox leder an i den teknologiske utviklingen, og leverer enorm kapasitet, slik at kundene kan få tilgang til all den tv- og nettunderholdningen de ønsker seg, nå og i fremtiden, sier Lene Bjørck, rådgiver for Altibox, til Kampanje.

For å klare dette har Altibox nå lansert en ny actionfylt reklamefilm og filmkonsept «som ikke kunne ignoreres» og valget av superblogger Sophie Elise er ikke tilfeldig.

- Sophie Elise er et utradisjonelt valg i reklamesammenheng, men som en viktig stemme for sin generasjon har det vært spennende å gjøre dette samarbeidet med henne, fortsetter Bjørck. 

- Hun har på kort tid gått fra å være rosablogger til å bli en betydelig samfunnsstemme og treffer en målgruppe som er vanskelig å nå i tradisjonelle kanaler, sier Bjørck.

Se den nye reklamefilmen her!

 

- Et distribusjonsvalg
I tillegg til Sophie Elise kommer også verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen, til å dukke opp i en reklamefilm og i begge tilfeller er det ønsket om stor oppmerksomhet som har vært avgjørende, kan Altibox fortelle.

- Valget av Sophie Elise og Magnus Carlsen var også et distribusjonsvalg for Altibox. Sophie Elise følges av 249.000 på Instagram og har 50.000 daglige lesere av bloggen, mens Magnus har 397.000 følgere på Facebook og 111.000 på Twitter. Sammen med Altibox sine egne følgere gir dette en solid distribusjon i sosiale medier allerede før det sponses poster for å nå et enda bredere publikum, sier Bjørck.  

Det er hybridbyrået Anti som står bak konseptet. Altibox ble kunde av Anti i vår etter at de avsluttet sitt relativt ferske samarbeid med Ernö.

Les også: Altibox til Ernö

- Da vi skulle lage kampanjen, som i utgangspunktet var planlagt som en tv-kampanje, gikk diskusjonen raskt i retning av hvordan tv blir konsumert i dag og særlig i den yngre delen av målgruppen, uttaler Jason Kinsella, kreatør i Anti.

YouTube-stjerner tar regi:

Tvillingbrødrene Danny and Michael Philippou (22) fra Australia har i løpet av to år blitt en YouTube-sensasjon, kjent for sine episke kamper mellom ulike karakterer fra underholdningsindustrien. I en av filmene kommer nå Magnus Carlsen også til å dukke opp.

Slo seg sammen med YouTube-stjerner
For sentralt i det nye konseptet står sammensmeltningen av tv-opplevelsen og internett. Filmene fokuserer på hva som skjer når flere enheter er tilkoblet nettet samtidig og stadig mer av underholdningen blir strømmet og at nye maktfaktorer som Facebook og YouTube har dukket opp i underholdningsindustrien.

- Dette følte vi var helt riktig i prosessen med å skape nye filmer for Altibox. Vi ville se om vi kunne slå sammen vår måte å tenke kommunikasjon på, med unge Youtube-stjerners måte å tenke underholdning på, sier Per Kristian Voss Halvorsen, kreativ leder i Anti. 

Les også: Slutter i Los & CO

Tanken satte dem på sporet av RackaRacka, en av verdens mest suksessfulle YouTube-kanaler, med mer enn to millioner abonnenter. Tvillingbrødrene Danny and Michael Philippou (22) fra Australia har i løpet av to år blitt en YouTube-sensasjon, kjent for sine episke kamper mellom ulike karakterer fra underholdningsindustrien. Filmene deres er til sammen sett nærmere 200 millioner ganger. 

- Respektløst og ekstremt underholdende
Filmene, som de stort sett har laget hjemme hos mor, er ufiltrerte og fulle av referanser til popkulturen og de to har virale hits som «Jedi vs. Harry Potter» og «Halo vs. Call of Duty». Prosjektet ble derfor å hente de to unge filmskaperne til Norge, sammen med deres faste stuntmann Judd Wild, som blant annet har spilt i Hollywood-blockbusterne «Mad Max» og «X-men»

 - Vi ble imponert over deres nedstrippede, «gjør det sjæl»-holdning til filmfaget. Filmene de lager er respektløse og ekstremt underholdende. Danny og Michael tilhører en generasjon som har vokst opp med internett, og akkurat som nettet selv, speiler filmene deres en verden der alt er mulig, fortsetter Jason Kinsella i Anti.  

Filmene er laget av Anti, med Jason Kinsella og Espen Andersen som kreativt team.  Hege Skraastad har vært prosjektleder og Per Kristian Voss Halvorsen var kreativ leder. Ansvarlige hos Altibox er Lene Bjørck, Aleksander Eikeberg og Helene Tendenes Matre. 

Filmproduksjonen har Mone Mikkelsen og One Big Happy Family stått for og etterarbeidet er gjort hos Shortcut og Storm Production.