Til Kampanje opplyser SMFB at det italienske sportsmerket Diadora har valgt SMFB som partner etter en internasjonal byråkonkurranse. og byrået er nå i gang med å utvikle deres globale kampanje for våren.

- Jobbene vi har gjort for blant annet Geox, Diesel, Max Mara og andre internasjonale merkevarer har bidratt til muligheten, sier agency director Kristian Kristiansen til Kampanje.

Les også: SMFB blir moteslaver

Diadora er en merkevare med lang historie, og kanskje mest kjent for frontfigurer som Björn Borg som iført Diadora tennissko vant det som kunne vinnes på 70- og 80-tallet. Men på et tidspunkt ble det tyst og færre nylanseringer erobret verden.

- Bjørn Borg vant alle premiene sine med Diadora-sko på åttitallet, Formel 1-kjørere hadde Diadora-sko og alle som spilte ordentlig fotball, spilte med Diadora på beina, sier Kristiansen.

(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

Frontfigur: Björn Borg var på 1980-tallet frontfigur for Diadora. Her er én av annonsene fra den gangen.

- Kjempekonto
For noen år siden ble merkevaren kjøpt opp, og en relansering har vært på trappene slik at merket også kunne erobre det attraktive markedet for sports- og livsstilsklær.

Det er lagt en treårsplan for hvordan markedsføringen skal gjøres, og første fase er i gang.

- Vi er godt i gang med første kampanje, som skal gå live 7. mars. Da er det offisiell lansering av den globale kampanjen. Deler av denne skytes nå i januar og februar, sier Kristiansen.

Hos SMFB er det et stort team som skal serve den italienske kunden.

- Det er både SMFB, SMFB Factory og SMFB Engine som er engasjert, og vi har et totalansvar for en kjempekonto. Men dette er en rammeavtale der vi er eneste byrå og vi får oppdrag fra steg til steg.

- Hvor stor verdi har denne avtalen?

- Vi får ikke lov til å gå ut med tall. Men det er jo sportsmarketing og i dette segmentet er det ikke veldig mange brands. Det er få store og tunge aktører. Skal du lykkes, må du dra på og være smart, sier Kristiansen til Kampanje.

Planen er at kampanjen som kommer i mars, skal kjøres i alle kanaler; med alt fra butikkmarkedsføring og internlansering, til tv- reklamer.

- Dette er en drømmeoppgave. Et ikonisk globalt sportsmerke i utfordrerposisjon. Diadora imponerte oss med en klar ambisjon om hva slags merkevare de ønsker å være, og en forståelse av hvor viktig kommunikasjonen er for å nå de målene. Vi gleder oss selvfølgelig ekstremt til denne oppgaven, sier Kristiansen.

SMFB har markert seg gjennom å få stadig flere internasjonale reklamekontrakter som Diesel, Geox, Santander og nå sist Statoil Fuel and Retail som i fremtiden skal markedsføres som Circle K.

I Italia: Her er deler av SMFB-teamet på tur til Diadoras hovedkvarter i Italia. Fra venstre: Eirik Stensrud, Thomas Askim & Kristian Kristiansen. Foto: SMFB