«The Double»-vinner Rosenborg har i høst kjørt en byråkonkurranse etter å ha samarbeidet med HK Reklamebyrå i ti år. Nå er det klart at årets serie- og cupmester har bestemt seg for å bytte byrå og Rosenborg inngår en treårsavtale med byrået Posisjon. Byrået får i oppdrag å bidra med analyser, merkevarebygging og markedskommunikasjon.

Etter det Kampanje forstår var de fire største byråene i Trondheim involvert i kampen om RBK-kontrakten. Rosenborg skal har ønsket seg en avtale med et lokalt byrå og valget falt altså på Posisjon, som i flere år har vært Rosenborgs samarbeidspartner innen analyse og kundetilfredshetmålinger. Nå utvides avtalen til også å omfatte merkevarebygging og markedskommunikasjon.

- Vi ønsket en partner som kan kombinere strategisk innsikt, originalitet og gjennomføringsevne. Sammen skal vi gjøre RBK til en enda sterkere merkevare, sier Trond Alstad, organisasjonsleder i Rosenborg, til Kampanje.

- Stor rift om oppdraget
Byrået gleder seg over Rosenborg-avtalen.

- Det har vært stor rift om dette oppdraget og vi er derfor ekstra stolte over å bli valgt, sier daglig leder i Posisjon, Victor Andersen.

Selskapet er 100 prosent eid av Victor Andersen. Posisjon har åtte ansatte og regner med å omsette for 11 millioner kroner i år.

Spiller på «Sha-la-la»-suksessen
Rosenborg har hatt flest tilskuere på sine hjemmekamper av eliteserielagene i år. Neste sesong er målet å friste enda flere til Lerkendal, og det blir en sentral oppgave for Posisjon. Det er også bakteppet for den første jobben Posisjon har gjort for Rosenborg. I reklamefilmen er det Rosenborgs populære «Sha-la-la»-sang som skaper ekstra god julestemning i et trøndersk hjem julaften. Julegaven til husets minstemann legger ingen demper på stemningen. Filmen har så langt 380.000 visninger på Facebook.

Se filmen her: