Det har skjedd store bevegelser i det internasjonale reklamemarkedet den siste tiden og store annonsører som Volkswagen, Sony, L`Oreal og Procter & Gamble har alle satt sine reklamekontoer i spill. Forrige uke ble det kjent at verdens største annonsør Procter & Gamble bytter ut Publicis og deres mediebyrå Starcom med Omnicom.

Nå er det også klart at L'Oreal bryter med Publicis når de velger seg WPP-eide MEC som sitt nye amerikanske mediebyrå. Det skriver Financial Times.

Les også: Vraker Publicis - går for Omnicom

Nadine Karp McHugh i L'Oreal begrunner byråbyttet på følgende måte ifølge Financial Times:

- MEC og L'Oreal deler samme fremtidsvisjon og vi tror vi har funnet den perfekte partner til å hjelpe oss å skape fremtidens skjønnhet sammen med våre mediepartnere.

Financial Times skriver videre at annonsører har satt globale reklamekontoer til en verdi av hele 30 milliarder dollar i spill i 2015, 50 prosent mer enn hva som er vanlig i et hvert år. Det skal skydes et sterkt ønske om å kutte kostnader og en voksende uro over hvordan mediebudsjettene deres brukes.

Adweek skriver at beregninger fra Kantar Media viser at L'Oreal brukte 870 millioner dollar på mediekjøp i 2014.