Dyr i reklamefilmer har historisk gjort det skarpt i TV 2s reklamekonkurranse «Gullfisken» og særlig hunder har hatt en tendens til å gå til topps det være seg kuer, fisk og ikke minst hunder. Nå prøver reklamebyrået T/A Pol seg med en vri på dyretemaet i reklamefilmen «Vift med halen» for kunden NSB.

Filmen sjarmerer i hvert fall juryen som gir T/A Pol og NSB sølvfisken for oktober.

Les mer om filmen på Byråguiden til Kampanje (betalt tjeneste)

- NSB stikker av med månedens sølvfisk med nok en tilsynelatende enkel idé om fordelene ved å ta toget.  Det er kanskje opplagt at hunder synes det er like trist å bli stuet bort i lasterommet på et fly, som de  mer følsomme hundeeierne blant oss synes det er trist å måtte gjøre det.  Samtidig er ideen nydelig gjennomført og håndverket er upåklagelig i alle ledd.  Det er umulig å være uberørt av avskjedsscenen og slett ikke godt å si hvem som spiller best av bikkja og skuespilleren.  Den herlig lite reklamete avleveringen i sluttplakaten løfter det hele enda ett hakk, og gjør NSB til en fortjent vinner, sier juryen.

Se filmen her:

 

Reklamefilmen spiller videre på kommunikasjonskonseptet «Bruk tiden. Ta toget» der det spilles på fordelene ved å ta tog, og denne gangen er det langturene som skal promoteres.

- Vi vet at det er mange som ikke kjenner til, eller glemmer, togets fordeler når de skal reise langt, og at de setter seg i bilen eller bestiller flybilletter av gammel vane. Oppgaven denne gang er derfor å minne folk om at tog kan være et godt alternativ når man skal ut og reise, sier leder for massekommunikasjon i NSB, Mona Lorenzi.

Kreativt team er Janne Brenda Lysø og Stian Johansen, mens Pravda har vært produksjonsselskapet.

I september var Ikea som ble trukket frem som månedsvinner.

Les også: - IKEA unngår kosetyranni