Denne høsten har Norwegian gjennomført en byråkonkurranse der reklamebyråene Try, SMFB og Schjærven til slutt stod igjen i finalen. Men nå har Norwegian og markedsdirektør Stine Steffensen Børke bestemt. Reklamekontoen til Norwegian går til Try.

Les også: Disse kjemper om Norwegian-millionene

Markedsdirektør Stine Steffensen Børke innrømmer at det var et tøft valg å ta.

- Ja, det har vært vanskelig å ta det endelige valget. Vi fikk veldig gode bidrag, men så er det noen som ikke vinner. Det var vanskelig, sier Steffensen Børke til Kampanje.

Det blir først gang Norwegian skal samarbeide med Try etter at selskapet de siste årene har vært hos Kitchen og det siste året hadde en kort mellomlanding i det svenske byrået M&C Saatchi som ledes av nordmannen Bjarte Eide. Kitchen skal etter det Kampanje kjenner til, trukket seg fra konkurransen etter å ha vært invitert inn i prosessen i starten.

Les også: Mister Norwegian etter et drøyt år

- Hvor tungt har det veid at Try er rangert som det beste reklamebyrået de siste årene?

- Det er klart det er et kvalitetsstempel de bærer med seg. Try har i lang tid vært et solid byrå både i størrelse og hva de leverer av kreative jobber også har de erfaring fra FMCG-markedet (fast moving consumer goods, red. anm.). Det er av betydning for å klare å fylle flyseter. Det er varer som går fort ut av butikken for å si det det slik, vi er en del av det som kalles digital retail. Den forståelsen, samt en forståelse for tempoet vårt har vært viktig, sier markedsdirektøren.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

- Ikke fokus på reklamepriser:

Markedsdirektør i Norwegian har landet på Try Reklamebyrå i valget av nytt reklamebyrå. Men det er ikke for å vinne reklamepriser av typen Gullfisken. - Målet vårt er først og fremst å fylle flyseter også får priser heller være en hyggelig konsekvens, sier hun.

Skal jobbe nordisk
Løsningen Norwegian nå har valgt innebærer at Try skal samarbeide med flere andre byråer i Norden. Men kontrakten gir det norske reklamebyrået ansvaret for utvikling og koordinering av alle markeds-og reklametiltak i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

- Try er lead, sier Steffensen Børke.

Beslutningen om å velge nytt reklamebyrå i Norden kommer som en konsekvens av at Norwegian i høst bestemte seg for å skille ut Norden ut som eget marked.

- I takt med at Norwegian fortsetter å vokse internasjonalt, spesielt i Storbritannia, USA og Spania, er det samtidig viktig å beholde det lokale tilsnittet i vår markedskommunikasjon. Norden er fortsatt vårt største marked og vi ser at lokal kompetanse er avgjørende for å lykkes, ikke minst globalt. Try har vist at de kan levere en nordisk løsning med kreativ styrke, noe som har vært viktig for oss i denne prosessen, sier Steffensen Børke.

Try: - En merkedag
Daglig leder i Try Reklamebyrå, Kjetil Try, kaller det «en merkedag».

- Ja, dagen i dag blir en merkedag for oss av flere grunner. Med en så stor og viktig kunde som Norwegian, håper vi å få brukt hele Trys register, fra performance marketing til massekommunikasjon. I tillegg gleder vi oss til igjen å jobbe på nordisk nivå, sier Kjetil Try.

- Hvilke byråer skal du samarbeide med i Norden?

- Vi skal samarbeide med BBDO i Sverige, TBWA i Finland og TBWA/BBDO, som er samme byrå, i Danmark, sier Try.

Kampanje har tidligere anslått Norwegian-kontoen til å ligge på mellom 10 og 15 millioner kroner uten at noen ønsker å kommentere disse tallene. Try hadde i 2014 en byråinntekt på 177 millioner kroner.

Sandø blir konsulent
Det er konsulent Trond Sandø som skal sitte med kundeansvaret hos Try.

- Det skal bli utrolig spennende å få bryne seg på et så mangefasettert og globalt selskap som Norwegian. Vi gleder oss til å sette alle kreative krefter i sving for å sikre et langsiktig og fruktbart samarbeid med Norwegian, sier Sandø. 

Med Try på laget betyr det at Norwegian velger et reklamebyrå som er kjent for å lage god massekommunikasjon i form av større merkevarebyggende reklamefilmer eller profilfilmer. Så langt er Norwegian mest kjent for sine taktiske priskampanjer.

- Vi har hatt et ganske tight fokus på løp og kjøp i Norge og Norden og det har vi for å effektivisere marketinginvesteringene. Men vi kommer til å fortsette å bygge merkevaren vår med et nordisk fokus og du skal ikke se bort fra at det kommer en del finere ting fra oss fremover, sier markedsdirektør Stine Steffensen Børke.

- Hvor høyt opp på listen over vurderingskriterier stod det å vinne en Gullfisk?

- He he… det er i hvert fall ikke et mål for oss. Det er først og fremst å fylle flyseter også får det heller være en hyggelig konsekvens. Vi har veldig lite fokus på reklamepriser, sier markedsdirektøren i Norwegian til Kampanje.