Handelshøyskolen BIs reklamefilm «A Flying Start» skal sette Oslo på kartet som en studentby også internasjonalt. Kampanjen er utarbeidet av Try Reklamebyrå med utgangspunkt i at studier i utlandet medfører i mange tilfeller større utfordringer enn i hjemlandet, da internasjonale studenter flytter fra familie og venner. Studentene må starte på nytt i et fremmed land, og dette oppleves for mange som en ekstra barriere.

Derfor vil BI senke terskelen for å studere i Norge ved å introdusere én student til Oslo og Norge allerede før semesterstart høsten 2016. Hensikten er at den utvalgte studenten ikke skal trenge å starte på nytt ved å velge Norge og BI, fordi han eller hun allerede vil være et kjent fjes i byen. Oslo vil bli tapetsert med billboards og plakater som presenterer studentens navn og interesser. Artikler i magasiner vil portrettere studenten, og annonser i næringslivsaviser vil fokusere på studentens CV. BI vil også kjøre en reklamefilm på tv med den heldige studenten, for å sikre kjennskap til studenten også i resten av Norge.

- Vi trengte en kampanje for å rette oppmerksomheten til internasjonale studenter mot Oslo. Mange unge mennesker over hele Europa har overraskende lite kunnskap om Oslo, og alle de mulighetene og aktivitetene som er tilgjengelig her. Forhåpentligvis vil denne kampanjen hjelpe til å endre dette, forklarer markedssjef Arne Wellberg ved Handelshøyskolen BI.

Han tror mange tenker på Oslo som en by som ligger i utkanten av Europa, og byer som London, Paris og København blir derfor sterke konkurrenter i kampen om de beste studentene.

- Vi trengte en kampanje for å rette oppmerksomheten til internasjonale studenter mot Oslo. Mange unge mennesker over hele Europa har overraskende lite kunnskap om Oslo, og alle de mulighetene og aktivitetene som er tilgjengelig her. Forhåpentligvis vil denne kampanjen hjelpe til å endre dette, forklarer markedssjef Arne Wellberg.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Det er skuespilleren Nick Haverson som har hovedrollen i filmen. Den er produsert av Einar Film AS, og regissert av den norske skuespilleren og regissøren Nicolai Cleve Broch.

- Først er det viktig å si at vi falt ned på en skuespiller fordi vi i filmen var avhengig av at personen kunne levere språk og gjennomføring som tilfører det lille ekstra. Spesielt språk var viktig for oss, sier Wellberg.

Filmen har blitt sett over én million ganger i 141 ulike land.

- Denne kampanjen får en betalt spredning via BeOn sitt nettverk i det vi har vurdert som våre hovedsatsningsland. Det er Tyskland, Sverige, UK, og USA. I tillegg ser vi at filmen sprer seg viralt, og det var også målet med satsningen.