Navn: Monika Augustsson

Alder: 50 år

Stilling: Daglig leder og strategisk rådgiver

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Hos oss er det ribbe og alt det som hører til, og fortsatt er det min mor som står for maten, selv om vi i mange år har hatt julaften hjemme hos oss. Da blir det garantert sprø svor, og medisterkakene fra min mormors oppskrift smaker akkurat sånn som de alltid har gjort. Etterpå er det is med melon og bær, og den serveres under pakkeutdelingen.

- Pol vant mer enn Try under Eurobest, blir 2016 året Pol er bedre enn moderselskapet på alle områder?

- He he. Det spørs vel, de har jo noen års forsprang på oss. Vi bruker konkurransen oss i mellom som god motivasjon til å jobbe hardt. Men selv om vi konkurrerer både om kunder og priser, så unner vi hverandre medgang.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2015 med ett ord eller én setning, hva sier du da?

- Endring og tempo. Man må virkelig følge med nå for å utnytte alle de nye kommunikasjonsmulighetene som hele tiden dukker opp, og ideene må leveres raskere enn noensinne.

- Hvem har fått for mye og hvem har fått lite taletid på Kampanje.com i år?

- Taletiden må ha vært bra fordelt, for jeg kommer ikke på noen som har fått for mye eller for lite.

- Hvem skal få prisen «beste PR-stunt» og «verste PR-stunt» i 2015?

- Det som imponerte meg mest i år var et internasjonalt stunt, der Burger King inviterte McDonald’s til å lage en felles popupstore hvor de skulle selge McWhopper på den internasjonale fredsdagen i september. Det var godt tenkt av Burger King og ikke så bra håndtert av McDonald’s som takket nei til dette.  Det verste stuntet er det flere trekker frem: Anundsens propagandafilm som bare ble ubehagelig på alle tenkelige måter.

- Bør staten finansiere nyhetsproduksjonen til TV 2?

- Tja, det merker jeg at jeg kan litt for lite om til å kunne svare bombastisk ja eller nei på. Men jeg trodde jo at TV 2 var reklamefinansiert, så jeg ble faktisk overrasket da dette ble et tema nå i høst. På den annen side så får jo aviser også støtte, så jeg er jammen ikke helt sikker på hva som er riktig. Vi trenger jo flere miljøer som kan gi oss litt ulike vinklinger på nyheter.

- Vil noen av de største papiravisene og ukebladene legges ned i 2016?

- Vi kommer sikkert til å se noen papiraviser og ukeblader forsvinne i 2016, men da håper jeg de dukker opp på nettet med enda bedre kvalitet på innholdet.

- Hva er ditt forhold til adblocks?

- Dette er helt klart en stor utfordring, for mediene trenger inntekter for å kunne produsere godt innhold. Og for annonsørene er det viktig at de skal kunne føle seg trygge på at de får de leserne de betaler for. Ingen har adblocks hjemme hos oss.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer?

- Lederne i de største mediekonsernene har mest makt, men jeg er ikke så opptatt av å rangere hvem som er de mektigste. Jeg er mer nysgjerrig på hvem som har de beste produktene.

- Hva bør være mediebransjens nyttårsforsett i 2016?

- Følg godt med og vær parat til å gjøre endringer, for nå går det unna.