- Vi er i innspurten av prosessen. Jeg ønsker imidlertid ikke å kommentere på hvem det er vi fortsatt snakker med nå. Vi vil komme med mer informasjon når vi har tatt en avgjørelse, sier markedsdirektør i Norwegian Stine Steffensen Børke til Kampanje.

Norwegian avsluttet brått samarbeidet med det svensk-norske reklamebyrået M&C Saatchi som ledes av nordmannen Bjarte Eide. Dermed måtte flyselskapet og markedsdirektør Steffensen Børke igjen ut på byråmarkedet.

Les også: Norwegian vil ha nytt reklamebyrå

Tidligere i høst sa hun til Kampanje at de ikke ville kjøre noen ny pitsj, men at selskapet ville gå i samtaler med flere av de byråene som var inne i forbindelse med byråkonkurransen der M&C Saatchi gikk seirende ut.

- Vi styrer unna de byråene som jobber med konkurrentene, og så er vi på jakt etter de som har et nordisk fotavtrykk. Vi har en god oversikt over hvem det kan være. Vi går nå i samtaler med flere av dem vi snakket med på slutten av 2013 og 2014, sa hun.

Saken fortsetter etter bildet.

Skal ha nytt byrå:

Markedsdirektør i Norwegian, Stine Steffensen Børke, jakter nytt reklamebyrå og det står mellom SMFB, Schjærven og Try. - Vi er i innspurten av prosessen, sier hun.

Hvem disse byråene er har så langt ikke vært kjent, men etter det Kampanje nå har fått rede på har SMFB, Schjærven og Try vært inne til en siste finalepresentasjon. Det er disse tre byråene som nå kjemper om en reklamekonto på mellom 10 og 15 millioner kroner.

- Ingen kommentar, sier Kjetil Try til Kampanje.

Les også: Kjemper om Norwegians reklamemillioner

Flere Kampanje har vært i kontakt med har spekulert i at det kan være duket for et comeback for Norwegians tidligere reklamebyrå, Kitchen, men byrået til Haakon Dahl skal ikke ha vært med på finalepresentasjonen. Byrået skal etter sigende ha trukket seg fra pitsjen til Norwegian.

- Dette kan vi dessverre ikke kommentere, sier byråleder Haakon Dahl til Kampanje.

Dermed er det duket for et oppgjør mellom SMFB, Schjærven og Try, tre byråer med ganske så ulik profil. Ingen av de tre har etter det Kampanje kjenner til jobbet med noe flyselskap tidligere, men Norwegian kommer til å legge vekt på tempo, digital kompetanse og innsikt og grep om det nordiske markedet all den tid byrået som går seirende vil få ansvaret for hele Norden.

Kjemper om Norwegian:

I kveld kjemper Kjetil Try om å forsvare førsteplassen på Byråprofil i konkurranse med resten av de norske reklamebyråene. I Norwegian-finalen kjemper han kun med to andre byråer.