Endring i publiseringsrutinene gjør at gullvinnere i årets Epica kan offentliggjøres underveis. Dagens fasit er tre norske gull.

Det er Try og Pol som har klart å hale i land gull. Try har fått to gull; et for Telenor-filmen «Ung kjærlighet» og Finn-filmen «Kajakk». T/A Pol vant gull for NSB-filmen «Pee on the go».

Det er også klart at enkelte norske bidrag er slått ut i gull-kampen. Blant disse er Trys filmer for DNB, Tines filmer for Jarlsberg/Ridderost og «Kamera» for Finn, Kitchens Posten-film, McCanns filmer for Flytoget og Rema 1000 og Pols øvrige NSB-filmer.

Selv om gullet i kveld blir offentliggjort og er avklart, blir ikke sølv og bronse offentliggjort før torsdag. Alle bidrag som vinner gull, er kvalifisert til å kjempe om Grand Prix. Disse blir også offentliggjort torsdag kveld, når prisutdelingen finner sted i Berlin.

Det gjenstår mange kategorier å juryere på Epica-juryen, så flere norske bidrag er fremdeles med i kampen om edelt metall.