Kampen om markedet for utendørsreklame har i Norge i årevis stått mellom to store aktører, franske JCDecaux og amerikanske Clear Channel. Det kommer den fortsatt til å gjøre, men den siste tiden har også et mindre selskap forsøkt seg på dette markedet først gjennom selskapet Billboards og nå med Prego Media som er det nye navnet på selskapet.

Selskapet forsøkte å etablere seg gjennom å kjøpe opp rundt 1.000 utendørsreklamer av den gamle og analoge sorten rundt om i Norge fra Clear Channel. Det er tidligere Clear Channel-ansatte Thomas Haave og Stig Kjos, tidligere kjent som «Ungkaren» på TVNorge og en av partnerne i Eventcompagniet, som dro det hele i gang.  Med seg på laget fikk de også Rene P. Valen, men han sluttet og startet opp i mediebyråbransjen og i IUM. 

Les også: Kvitter seg med 1000 reklameboards

Ifølge Kjos har Prego Media i dag blitt «et medieselskap som tilbyr utendørs mediekanaler i offentlige rom» både analogt og digitalt. Selskapet som ble etablert i 2013 har bygget seg opp fra null til en omsetning på 22 millioner kroner, ifølge Kjos. Nå ansetter de ny salgssjef. 

- Prego Media opplever i år kraftig vekst, og vi har derfor ansatt Rune L. Torgersen som ny salgssjef, sier Kjos.

Clear Channel-bakgrunn
Torgersen har bakgrunn som salgssjef i Clear Channel og salgsdirektør i Radio Norge, og kommer nå fra rollen som salgs- og markedssjef på Latter og Stand Up Norge. I Prego Media vil Torgersen dermed møte flere kjente fra utendørsmarkedet.

- Etter å ha vært i underholdningsbransjen en periode, har jeg savnet mediebransjen og miljøet jeg har min bakgrunn fra. Jeg kjenner godt til gründerne Thomas Haave og Stig Kjos fra før, og er veldig imponert over hva de har klart å bygge opp på kort tid. Jeg gleder meg over å bli med på laget, og få muligheten til å bidra til å bygge selskapet videre, sier Torgersen.

Torgersen kaller utendørsplakaten selve «urmediet» av alle medier.

- I dagens digitale verden med stadig nye buzzwords, tror vi store synlige flater rettet mot folk som beveger seg utendørs fortsatt vil prege mediebildet i fremtiden. I en periode med enorme omveltninger i mediebransjen, så er utendørstallene stabile, det ser vi i Norge og det ser vi i resten av verden, sier Torgersen.

Markedet vokser
Ser en på reklametallene fra Mediebyråforeningen er ikke tallene bare stabile, for etter ti måneder er veksten i utendørsmarkedet på over ti prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Kjos mener Prego Media har mulighet til å klare seg i utendørsmarkedet i kampen mot de «to store utendørsaktørene».

- Rune Torgersen har den ideelle bakgrunnen til å bidra til å gi oss ytterligere vekst. Etter at vi i høst kjøpte hele backlite-serien til Clear Channel føler vi at vi har tatt en tydelig posisjon i utendørsbransjen. Fortsatt er vi en liten aktør i forhold til de to store utendørsaktørene, men med en portefølje på 600 store boards, er vi nå den eneste aktøren som kan tilby en fullverdig riksserie rettet mot bilende publikum. Når vi kan komplementere med digitale skjermer på kiosker og bensinstasjoner, så kan vi tilby en meget sterk dekning, sier Kjos.