Svein Roger Selle (42) selger sine 51 prosent av aksjene i reklamebyrået MK Norway og begynner i  Geelmuyden Kiese. Kampanje kom tidligere i dag i skade for å skrive at GK er den som overtar aksjene til Selle i MK. Det medfører ikke riktighet.

Til Kampanje sier Selle tirsdag formiddag at det ikke er klart hvem som kjøper aksjene.

- Nei, det er ikke avklart hvem som overtar aksjene, sier Svein Roger Selle til Kampanje.

- Kan det bli andre en dine to partnere som overtar?

- Vi har en aksjonæravtale i MK som jeg forholder meg til i dag også får vi se hvordan det går, sier han.

- Ingen konflikt
De øvrige eierne i MK Norway er Ove Færøvik og Per Thoresson Lund som eier henholdsvis 34 og 15 prosent. Selle sier det ikke foreligger noen intern konflikt mellom partnerne. 

- Dette er en skilsmisse men ingen blodig en. Min intesjon er at MK står godt og skal leve videre. Vi har en konstruktiv dialog og alle har en intensjon om å få til en løsning og en ordning som funger. De ønsker meg lykke til videre, sier Selle.

Utover dette ønsket han ikke å utdype om hvordan beskjeden om at han selger seg ut av MK og slutter ble mottatt internt. Men at han nå slutter sier han skyldes muligheten han har fått til å jobbe på tospann med Hans Geelmuyden som konserndirektør for forretningsutvkling på gruppeniva.

- Jeg har snakket mye sammen med Hans Geelmuyden og nå hadde jeg lyst til å ta steget enda lenger. Jeg begynte i MK i 2004 og har jobbet der i nesten 11 år. Når Hans Geelmuyden nå åpnet døren klarte jeg ikke å si nei. Jeg har også en bakgrunn som er litt hybrid både som reklamemanm og PR-mann så jeg håper jeg har en bra kompetanse som vil passe GK som det integrerte kommunikasjonshuset det har blitt, sier han.

Tilbake til start
Han sier han skal oppholde seg i Bergen selv om det blir vesentlig mer reising til GKs mange markeder når han starter opp som partner og konserndirektør forretningsutvikling i Geelmuyden Kiese Gruppen fra 1. februar 2016. GK har kontorer i Brüssel, København, Oslo og Stockholm.

Dermed begynner Selle i PR-byrået han var med å starte i 1999.

- Vi gleder oss til å få Svein Roger Selle tilbake på laget, og ønsker ham velkommen hjem, sier Hans Geelmuyden.

Ifølge meldingen var Selle den første som gikk hele læringsveien fra juniorkonsulent til partner i GK. Han ble tatt inn i GK Norges ledergruppe som 26-åring, men i 2004 begynte Selle i reklamebyrået MK Norway hvor han de siste årene har vært byråleder, eier og styreleder.

- Det blir som å komme hjem. Hans Geelmuyden sendte meg ut i verden for å gå noen runder i ringen på egenhånd. Jeg hatt en eventyrlig reise i MK Norway, hvor vi har skapt et internasjonalt byrå ut fra Bergen og Norge. Nå er tiden inne for å ta steget videre. Jeg kunne ikke si nei til dette tilbudet og få jobbe i spann med Hans Geelmuyden, sier Selle.

Selle tiltrer 1. februar 2016 og Hans Geelmuyden legger til at han er imponert over jobben Selle har gjort i MK Norway.

Det bergensbaserte reklamebyrået MK Norway hadde i 2014 et driftsresultat på 0,3 millioner kroner etter å ha brukt mye penger på å bygge opp et Oslo-kontor.Tilsvarende overskudd i 2013 var på 4,3 millioner kroner.  Byrået slo også av 5,4 millioner kroner i omsetning, noe som var en nedgang på 14 prosent sammenlignet med 2013. Omsetningen endte på 32,7 millioner kroner.

MK Norway jobber med kunder som Q-meieriene, Kavli, Mitsubishi, OBOS, Voss Resort og Schweppes og nylig fikk byrået også inn landets nest største, norskeide bank, SpareBank 1 SR-Bank, som kunde.

GK-gruppen har på sin side en byråinntekt på 152 millioner kroner med et resultat før skatt på 9,8 millioner kroner i 2014.