I dag skriver Kampanje at Nordea har valgt McCann som nytt nordisk reklamebyrå etter å ha samarbeidet med DDB i fem år.

DDB-sjef Eldar Skylstad avviser at tapet av storbanken får dramatiske konsekvenser for bemanningen i reklamebyrået.

- Bortfallet av Nordea får ingen konsekvenser for bemanningen og vi kommer selvsagt til å bruke den ekstra ledige kapasiteten til å finne nye kunder. Vi har en gjeng med sultne og dyktige medarbeidere ombord som har gitt oss en betydelig vekst de siste par årene og mange av de kan jo litt av hvert om bank og finans, så kanskje finner vi en ny samarbeidspartner på det området, sier Skylstad til Kampanje.

Les også: Nordea flytter reklamemillioner fra DDB til McCann

- Søsterbyrå har hatt ansvaret
Han forteller at det er kollegene i nabolandene som har jobbet mest med Nordeas reklame.

- Nordea-pitchen er noe vi i DDB Oslo har hatt minimalt med å gjøre fordi det fra starten av var et ønske fra Nordea om å sentralstyre dette fra Stockholm. Dermed var det vårt søsterbyrå der som hadde ansvaret for strategi og kreativ utvikling. Det er også de som har hatt det koordinerende hovedansvaret i de årene kunden har vært hos DDB. Således er det ikke blant de største kundene våre som forlater byrået. Men det er selvsagt alltid trist når kunder velger nye samarbeidspartnere. Ikke minst fordi vi har fått samarbeide med veldig hyggelige folk, sier Skylstad.

- Hvordan ser 2015 ut for DDB?

- Som del av et konsern som er notert på New York-børsen kan jeg dessverre ikke kommentere forhold som vedrører vår stilling i 2015 eller framover, sier Skylstad til Kampanje.