Flytoget har etter en anbudskonkurranse valgt å forlenge sitt samarbeid med JCDecaux.

- Vi har hatt gleden av å samarbeide godt med Flytoget i snart 13 år og jubelen sto i taket da vi i forrige uke kunne informere de ansatte om at vi har vunnet retten til å fortsette dette samarbeidet, sier administrerende direktør i JCDecaux Øyvind Markussen til Kampanje.

JCDecaux er ett av de to store utendørsselskapene som konkurrerer i markedet for boards og digitale skjermer, et marked på rundt 600 millioner kroner. JCDecaux konkurrerer her hardt med amerikanske Clear Channel, men også nye og mindre aktører melder seg på.

Les også: Kjos bygger seg opp utendørs

Den største endringen i det norske utendørsmarkedet de siste årene kom da Clear Channel tok over utendørskontrakten til Sporveien, mens JCDecaux tok over trafikknutepunktet Oslo S.

Nå kan franske JCDecaux også følge kunden fra Oslo S og ut til Gardermoen og det på stadig flere tog.

I 2017, i forbindelse med åpningen av nye Terminal 2, åpner også Flytoget en ny terminal på Oslo Lufthavn Gardermoen. Videre kommer det i 2018 åtte nye togsett.

- Årlig benytter mer enn 6,5 millioner reisende Flytoget. Dette er en meget attraktiv målgruppe som vi, gjennom digitale flater, kommuniserer svært godt med i dag. Vi har også konkrete planer om forbedringer i dagens medietilbud, både på skjermene og på plattformer. Den planlagte utbygningen på Oslo Lufthavn og en økning i antallet reisende gir også nye og spennende muligheter. Disse skal vi selvfølgelig benytte oss av, sier ter Markussen.

Avinor har som målsetning at 75 prosent av alle reisende til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen skal reise kollektivt.

- For at OSL skal oppnå dette må vi jobbe godt med vår merkevare, kommunisere godt med de reisende og stille strenge krav til oss selv og våre samarbeidspartnere. Det var ingen selvfølge at vi skulle fortsette med JCDecaux, men konkurransen har tydelig vist at det nettopp er JCDecaux vi vil fortsette denne reisen med. I tillegg til rett innstilling og kompetansen viser også JCDecaux med tydelighet at de skjønner helheten i oppdraget og hvordan vi sammen skal utvikle dette videre, sier kontraktansvarlig i Flytoget Lena Angela Nesteby.

JCDecaux kan også fortelle at de fortsetter et samarbeid utendørsselskapet har hatt med Aker Brygge.