Nylig skrev Kampanje at Nordea var i gang med en nordisk byråkonkurranse. Nå er avgjørelsen tatt. Nå er det klart at storbanken bryter samarbeidet med DDB etter fem år og går til rivalen McCann.

- Vi har valgt det byrået som presenterte det sterkeste konsept for relansering av Nordeas merkevare. McCann skal jobbe med å utvikle en kreativ kommunikasjonsplattform på nordisk nivå basert på Nordeas nye merkevarestrategi, forteller markedsdirektør Paal Sprakehaug i Nordea til Kampanje.

Les også: Flere hundre Nordea-millioner i spill

Nordisk konto på 400-600 millioner
Hvor stor konto det er snakk, er ikke kjent, men etter det Kampanje kjenner til vil dette reklameoppdraget fort beløpe seg til mange hundre millioner kroner om en ser hele det nordiske markedet under ett. Tar en med investeringer i reklame, sponsing, PR og digitale plattformer som Google på nordisk nivå, snakkes det om investeringer i størrelsesorden 400-600 millioner kroner, får Kampanje opplyst.

Sprakehaug har stor tro på McCanns planer for Nordea.

- McCanns idé løfter og levendegjør vårt DNA på en glimrende måte, og viser en spesiell forståelse for den endringsreisen Nordea nå er inni i, sier han.

- Blir håndert i Stockholm og København
Nordeas reklamekonto vil blir styrt av McCann-kontorene i København og Stockholm. Det er uklart hvilken rolle McCann i Norge vil få.

- Oppdraget vil i utgangspunktet bli håndtert av McCanns kontorer i København og Stockholm. Vi er samtidig helt i oppstartsfasen av samarbeidet og vi vet derfor ennå ikke hvilken rolle McCann i Norge eller deres rådgivere eventuelt vil ha som ressurser inn i arbeidet, sier Sprakehaug til Kampanje.

- For å speile den nordiske organisasjonene Nordea er, vil kjerneteamet fra McCann være internasjonalt og bestå av folk fra ulike land. Vi kommer derfor ikke til å ha et tradisjonelt oppsett med et lokale byråer i hvert land, legger han til.

Adam Kerj, administrerende direktør for McCanns nordiske virksomhet, vil gå inn i Nordeas kjerneteam som kreativ direktør. Det bekrefter Nordea overfor Kampanje.

- Ikke blant de største kundene
I DDB-lokalene i Oslo tar toppsjef Eldar Skylstad nederlaget med fatning.

- Nordea-pitchen er noe vi i DDB Oslo har hatt minimalt med å gjøre fordi det fra starten av var et ønske fra Nordea om å sentralstyre dette fra Stockholm. Dermed var det vårt søsterbyrå der som hadde ansvaret for strategi og kreativ utvikling. Det er også de som har hatt det koordinerende hovedansvaret i de årene kunden har vært hos DDB. Således er det ikke blant de største kundene våre som forlater byrået. Men det er selvsagt alltid trist når kunder velger nye samarbeidspartnere. Ikke minst fordi vi har fått samarbeide med veldig hyggelige folk, sier Skylstad til Kampanje.

Les mer i egen sak: Skylstad: - Alltid trist når kunder velger nye partnere

Nordea har vært i DDB som kunde i fem år. I 2009 brøt Nordea med Try Reklamebyrå da Try lå an til å bli DNBs nye reklamebyrå.

Les mer: Nordea bryter med Try