Den danske mediegiganten og deres forlagsvirksomhet Egmont Publishing investerer i det danske content marketing-byrået Patchwork.

- Patchwork har en ekspansiv forretningsplan og en kompetent og dedikert ledelse. Det er et talentfullt selskap som vi ser et betydelig potensiale å investere i. Vi kjøper oss samtidig inn i et voksende marked, og investeringen er en brikke i Egmont Publishings overordnede content marketing-strategi, sier administrerende direktør i Egmont Publishing Danmark, Klaus Høeg-Hagensen.

 Les også: Skilsmisse i Patchwork

Egmont har satset tungt på den nye markedsføringsformen content marketing som har blitt det store nye de siste to årene både gjennom organiske initiativ, oppkjøp og innkjøp av content-tjenester fra eksterne byråer.

Les også: Egmont satser tungt på content marketing

Manglet dansk byrå
Gjennom oppkjøp har det danskeide medieskonsernet, som også eier hele TV 2, blitt deleier av content marketing-byråene Bonzaii i Norge og Klintberg/Nihlén i Sverige. Men et dansk byrå har manglet i porteføljen.

Les også: Egmont Publishing kjøper content-byrå

Nå kjøper Egmont seg inn i danske Patchwork som ble etablert i 2008. Byrået har rundt 50 ansatte på kontorer i København, Stockholm og Oslo og daglig leder i Norge sier «ambisjonen er vekst».

Patchwork i Danmark ønsker ikke å kommentere noe rundt betingelsene for kjøpet

- Vi har som en del av handelen med Egmont en felles avtale om ikke å opplyse noe rundt transaksjonen. Hverken salgspris, andeler eller andre betingelser, sier den danske sjefen i Patchwork-gruppen, Martin Olesen, til Kampanje. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blir del av Egmont:

Merethe Nyvold Johannessen i den norske delen av content marketing-selskapet Patchwork får inn Egmont på eiersiden. - Vi ser på Egmont Publishings investering som en anerkjennelse av vår måte å jobbe på, sier hun.

På kundesiden jobber Patchwork med kunder som Mars, Apotek1, Bosch, Arcus og Verisure. I en melding heter at det både «ledelse og ansatte i Patchwork er veldig fornøyde med avtalen med den nye medeieren».

- Vi ser på Egmont Publishings investering som en anerkjennelse av vår måte å jobbe på. De, om noen, kjenner virkelig verdien av godt innhold. De er også en sterk aktør på et nordisk plan. Begge deler passer perfekt inn i våre vekstplaner, og vi ser frem til det kommende samarbeidet, sier administrerende direktør i Patchwork Norway, Merethe Nyvold Johannessen.

Hun sier videre til Kampanje at det er danske Egmont som investerer i  Patchwork i Danmark som igjen eier Patcwork i Norge.

- Har Patchwork i Norge vært i noe dialog med Egmont i Norge om hva dette partnerskapet nå kan avstedkomme?

- Patchwork Norway har vært i dialog med Egmont Danmark i denne prosessen, men foreløpig ikke med Egmont i Norge. Det er per i dag ikke lagt noen planer om et samarbeid mellom Patchwork Norway og Egmont Norge eller med noen av de andre selskapene Egmont eier. Patchwork Norway skal fortsette å jobbe like selvstendig som før; levere god kommunikasjon for våre kunders brands i sosiale medier. Det er naturlig at vi nå også går i dialog med Egmont Norge, men ikke med noen lovnader om samarbeid verken på den ene eller den andre måten, sier hun.

Brøt med partnere
Patchwork skal fortsette å drive som en selvstendig virksomhet, men ifølge Egmont med bedre utsikter for å ekspandere.

- Sammen er vi sikre på at vi kan skape den nødvendige veksten, så Patchwork blir blant de førende spillerne i markedet, sier Klaus Høeg-Hagensen.

Patchwork i Norge ble startet opp av Ola Winsnes og Nick Sampson i samarbeid med danske Patchwork høsten 2013. Men bare et drøyt år senere ble det raskt slutt på samarbeidet.

Winsnes og Sampson startet opp en konkurrerende virksomhet, og nye ledere tok over selskapet.

På to år har Patchwork i Norge bygget seg opp til en omsetning på 5,6 millioner kroner. Overskuddet i Norge i 2014 var på en kvart million kroner.

Omsetningen for konsernet var på bruttonivå på 19,2 millioner danske kroner og overskuddet på driften (EBIT)  to millioner danske kroner.