Etter sju kvartaler med røde tall viser nå utviklingen på reklamemarkedet et ørlite lysglimt, skriver Institutt for reklame- og mediestatistikk (IRM). De totale reklameinntektene i løpet av det siste kvartalet ble på 4,251 milliarder kroner, noe som er knapt to millioner mer enn i tredje kvartal 2014.

- Etter en lang periode med negativitet i mediemarkedet kan vi nå glede oss over en liten positiv utvikling, men det er for tidlig å si om dette er varig. Det er ikke et sterkt positivt signal, men det er iallfall bedre enn resultatet for første halvår, sier Madeleine Thor, daglig leder i IRM.

Det er også noe positive signaler for dagspressen i tredje kvartal. Lokalavisene faller ikke like mye som tidligere. IRM spekulerer i at dette kan skyldes kommunevalget i høst.

Samtidig vokser de digitale kanalene raskere. Etter fire kvartaler med ensifret vekst ble veksten i andre kvartal 2015 tosifret og den har holdt seg på samme nivå i tredje kvartal. Totalt tilføres mediemarkedet 150 millioner kroner i økte digitale investeringer.