Denne uken er juryen for reklamekonkurransen Epica samlet i Berlin. Administrasjonen og ledelsen for konkurransen er basert i Paris, og terrorangrepet på den franske hovedstaden har satt sitt preg på juryen, som hovedsakelig kommer fra europeiske reklame- og markedsføringsmagasiner eller nettsteder.

Juryleder Mark Tungate bor i Paris og er rystet over angrepet. Han mener terrorangrepet har rammet kreativiteten i Paris hardt.

- Kreativt hjerte i byen
- Jeg var på en måte skjermet siden jeg var hjemme med min familie, men jeg fulgte utviklingen på Twitter og nyhetene, og ble dypt involvert likevel, siden dette er det kreative hjertet av byen, sier Tungate til Kampanje.

- Det tiende arrondissement er kreativitetens sentrum i Paris siden det er her bloggere, journalister, reklamefolk, fotografer og kunstnere bor og oppholder seg. Jeg tror det er derfor terroristene valgte å angripe dette området, fordi dette er yrkesgrupper som representerer alt Paris står for. Kreativitet og kultur står for absolutt alt disse terroristene hater, sier Tungate til Kampanje.

Han understreker at dette selvsagt ikke var eneste bransje som ble rammet.

- Vil terrorangrepet påvirke fransk reklame og medieindustri, tror du?

- Ja, det tror jeg, men vi vil nok først og fremst se at dette rammer fransk økonomi, sier han.

Emojiene kommer
Årets Epica opplevde en vekst på 5 prosent vekst i forhold til i fjor. Totalt ble det sendt inn 3720 bidrag fra 585 byråer.

Les også: Tre norske Epica-gull

Det var 14 norske byråer som i år sendte inn totalt 121 bidrag. I forrige uke ble Epica-shortlisten kjent, der en pre-selection jury har foretatt første siling av bidrag.

- Vi var brutale med shortlisten i år, av flere grunner. Vi ønsket å legge til rette for gode diskusjoner om kreativitet mellom journalistene, og fokusere på det som er aller best, sier han.

Han trekker frem to trender blant årets innsendte bidrag.

- Vel, den første trenden er bruken av emojier. De er overalt. Den andre trenden er fokus på av transseksualitet i reklamefilmer. Vi har sett flere veldig gode bidrag allerede og det er flere som kommer de neste dagene, sier Tungate.

Kampanje gjør oppmerksom på at journalisten sitter i Epica-juryen.