I en ny kampanjevideo vil Care, en hjelpeorganisasjon som jobber for kvinners og jenters rettigheter, ha full fokus på vold mot kvinner og seksuell trakassering. I reklamefilmen følger seerne en rekke døtre helt fra den ufødte datterens bønn til sin far og filmene so varer totalt i hele fem minutter har det siste døgnet fått over 15.000 avspillinger

- Dette har overgått alle våre forventninger. Vi var litt usikre på om en film på hele fem minutter ville gjøre det vanskelig å nå bredt ut, men det viste seg å være feil. I løpet av et døgn har filmen fått 16.000 visninger på YouTube og 22.000 har sett på den Facebook siden vår. Det er helt fantastisk og vi er såvidt i gang! Vi er allerede over sluttresultatet fra fjorårets kampanje og det sier mye, sier Hilde Vanvik, markeds- og kommunikasjonssjef Care Norge.

Budskapet i filmen og kampanjen #kjærepappa er at alle kan gjøre noe og at fedre har et spesielt ansvar og en helt spesiell mulighet for å unngå at din datter blir utsatt for seksuell trakassering og vold.

- En av fem kvinner i Norge blir utsatt for vold og dermed blir det å bli født jente den største faren av alle. Oppgaven er stor. Kampanjen ønsker å formidle hva vi kan gjøre for å være i forkant samt reflektere over hvilke verdier og normer vi har i dagens samfunn. Hvilke forventinger burde vi ha til hverandre og hvilke verdier bringer vi videre til den oppvoksende generasjon, sier Vanvik.

Reaksjonene på videoen flommer allerede over på Twitter.

Det er reklamebyrået Schjærven som står bak filmen. Byrået har i en årrekke samarbeidet med Care Norge på veldedig basis. Produksjonsselskapet Tangrystan har stått for produksjon av filmen og årets «#kjærepappa»-kampanje består i tillegg til kortfilmen også av nettsiden kjærepappa.no, hvor også kjente personer som i kraft av å være pappa reflekterer over papparollen.

- Dette er en leveranse fra hele Schjærven og våre partnere. Vi er veldig fornøyd med resultatet og takknemlige for alle som har bidratt, sier Knut Røse, konsulent i Schjærven Reklamebyrå.

For å sikre synlighet brukes avisannonser, bannere, boards, korte reklamefilmer samt samarbeid med blant annet H&M, Clear Channel, JCDecaux, Webtraffic og Amedia er blant de mediene som bidrar til å spre kampanjen.

- Vi er både imponert og rørt over innsatsen fra alle involverte. Kortfilmen har virkelig overgått våre forhåpninger. Vi er veldig fornøyd med å kunne snakke til «skikkelige» menn og fedre om en problemstilling som i høyeste grad angår menn. Denne filmen klarer å gjøre dette, helt uten «pekefinger». Oppgaven har blitt godt forstått av alle, og vi er ekstremt stolte over å kunne presenterer resultatet. Schjærven, i samarbeid med produksjonsselskapet Tangrystan, har lykkes i å komme opp med en kortfilm som både angår og berører menn, sier Vanvik.

Care er en av verdens største hjelpeorganisasjoner og hjelper årlig rundt 72 millioner mennesker.