Marketingdirektør Christian Mjaaseth bekrefter overfor Kampanje at Try er valgt som nytt reklamebyrå i en byråkonkurranse.

- Vi vurderte flere byråer og har hatt dialog med flere, sier Mjaaseth.

Han ønsker ikke å avsløre hvilke andre byråer som var med i konkurransen. Men det var altså Try Reklamebyrå som til slutt klarte å overbevise Toro-sjefen om å velge dem.

- Vi er overbevist om at Try kan gjøre en god jobb for merkevaren Toro. Frem til nå har Toro hatt en relativt funksjonell måte å kommunisere på, noe som også blir viktig i den videre jobben. Men samtidig ser vi nå på muligheten for sammen med Try å kunne utvikle reklame av mer emosjonell karakter. Dette er noe Try er flinke til. De fleste nordmenn har et godt forhold merkevaren Toro, hvor de sterkeste assosiasjonene er av en mer funksjonell art, som «enkelt», «lettvint» og smakfullt, sier Mjaaseth.

Byråleder Kjetil Try i Try er selvsagt godt fornøyd med å kunne føre opp Toro på kundelisten.

- Det virker som vi er inne i en god stim for øyeblikket. Siden sommeren har Forsvaret og Talkmore funnet veien hit, og nå Toro, det er veldig moro. Toro er jo et merke vi alle er vokst opp med, og selv har jeg spist noen hundre liter med Toros tomatsuppe oppgjennom livet. Og jeg spiser den fremdeles, originalen, og gjerne med et egg til. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Kjetil Try til Kampanje.

- Langsiktig samarbeid
I første omgang er altså målet at den jevne forbrukeren også forbinder andre ting med Toro enn kun det funksjonelle.

Derfor er den første oppgaven til Try har fått for Toro, å meisle ut kursen fremover. Og oppdraget har ingen utløpsdato, forteller Mjaaseth.

- Nå skal vi i gang med en stor jobb i forhold til å jobbe ut en større kommunikasjonspakke og merkekommunikasjon. Det betyr at samarbeidet med Try ikke er noe vi kommer til å avslutte etter et år. Vi ser for oss et langsiktig og godt samarbeid, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vil få Toro inn i hjertene: Christian Mjaaseth i Orkla Foods ønsker at Toro skal få en større plass i nordmenns hjerter.

- Hva gleder du deg til i denne prosessen?

- Det jeg gleder meg mest til i denne prosessen, er å utarbeide en ny kommunikasjonsplattform for merkevaren Toro, og håper og tror at vi i tiden fremover vil få en større plass i nordmenns hjerter.

- Ny film i 2016
Frem til nå har ulike byråer servet Toro på markedsføringssiden, hvorav det siste har vært Babusjka og BlikFilm.

Det har vært flere ulike byråer inne og arbeidet for Toro de siste årene. I 2011 byttet Toro fra Dinamo til Dist, mens det de siste årene har vært ulike byråer som har uført oppdrag for annonsøren.

Les også: - De må hate Knorr, disse Toro-folkene

Les også: Toro bytter reklamebyrå

Christian Mjaaseth i Toro sier til Kampanje at de skal bruke den tiden det tar for å utvikle den nye merkevareplattformen. Derfor vil det ta litt tid før de første resultatene blir å se på tv eller i andre kanaler.

- Vi satser på å kunne ha en ny reklamefilm på trappene i løpet av 2016, avslutter han.