Sølvfisken for august går til Lotto og filmen «Morraidol» signert Try Reklamebyrå. Filmen ble lansert i januar i år, men det er først når juryen har gått gjennom reklamefilmene som ble sendt i august at den belønnes med sølv.

- Filmen for Lotto har flere ganger ligget helt i tet dette året. Og denne gang gikk den helt til topps! Filmen er en slags «hverdags-reality», og er befriende folkelig med mange karakterer og situasjoner de fleste kan kjenne seg igjen i. Og det er vel nettopp det Lotto ønsker å kommunisere; at drømmen om å vinne faktisk kan skje også deg, skriver juryen.

- Filmen har en lun og fin humor som man ikke blir lei av, og hvor vi oppdager nye detaljer hver gang. Gode karakterer og godt håndverk ligger i bunn, uten å gjøre historien for komplisert eller vanskelig. Rett og slett en feelgood-film!

Få reklamekonepter har vist seg å være så slitesterke som «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer» og denne filmen er faktisk den 50. i rekken. Bak kamera står Morten Tyldum, som har regissert filmer som «Hodejegeren» og Oscar-nominerte «Imitation Game». Tyldum har dessuten regissert en rekke reklamfilmer gjennom sitt produksjonsselskap Einar Film, deriblant to tidligere Lotto-filmer.

Pol-farerne Janne Brenda Lysø og Stian Johansen står for den kreative utviklingen.

Se filmen her: