Sølvtaggen for august er delt ut til Hyper-jobben «Spleiselaget» for Skatteetaten. Jobben handlet om holdningsendring. Hvordan får man de 40.000 elevene de møter årlig til å betale skatt med glede? Løsningen ble en digital og interaktiv presentasjon, hvor klassen får oppleve hvordan deres holdninger påvirker tilbudet velferdsstaten kan gi sine borgere.

-  Dette er inspirerende greier. Jobben står i sterk kontrast til løsninger man ser så alt for mye av når seriøse temaer skal kommuniseres til denne målgruppen. Hyper behandler dem som de voksne og myndige menneskene de er, og reduserer dem ikke til en fordummet gjeng ungdommer som ikke gidder å forholde seg til noe annet enn humor og sarkasme. I tillegg er jobben pent utført, med fine illustrasjoner og imponerende interaktive elementer. Det faktum at prosjektet også samler inn data på både lokalt og nasjonalt nivå gir også en fantastisk merverdi til kunden. Gratulerer med noe som gjør fremtiden til en mindre skattesnytende verden, sier juryleder Snorre Martinsen.

Se case-video her:

- Dette gir oss en ny giv i arbeidet med å bekjempe svart økonomi, forteller seniorrådgiver hos Skattedirektoratet, Jon Arild Ruud. 

- Svart økonomi er en tyv som stjeler fra fellesskapet. Sammen med Hyper har vi med «Spleiselaget» lyktes med å kommunisere et enkelt og forståelig budskap på en måte som fungerer. Målinger viser at mer enn halvparten av elevene er mer positive til å betale skatt etter at de har gjennomført Spleiselaget, avslutter Ruud.