I kveld ble det kjent at det er det norske reklamebyrået SMFB som har kapret Circle K som kunde. Byrået blir hovedbyrå forselskapet. Circle-K er eid av det kanadiske konsernet Alimentation Couche-Tard (Couche-Tard), som er en stor aktør innen storkiosker og bensinstasjoner i 14 land.

Til Kampanje forteller byråleder Christian Steen i SMFB at de ble invitert med inn i pitsjen.

- Vi ble invitert med i denne pitsjen fordi vi har gjort en god jobb for Statoil Fuel & Retail i Europa de siste årene. For pitsjen utviklet vi et helhetlig konsept, som innfridde på de forutsetningene og ambisjonene som eksisterer for Circle K. Dessuten var vår internasjonale erfaring og måte å jobbe på, helt avgjørende for Couche-Tard, sier Steen.  

Les også: Bruker 500 millioner på å kvitte seg med Statoil-navnet

Les også: Tror nordmenn vil venne seg til «Circle K-koppen»

I Norge er Couche-Tard representert gjennom bensinstasjonskjeden til Statoil, som Couche-Tard kjøpte i 2012. Fra mai 2016 vil Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland døpes om til Circle K. Dette merket vil erstatte Couche-Tards eksisterende kjedenavn i USA og flere andre land verden over, som er Mac's, Circle K og Kangaroo Express, i tillegg til Statoil-merket.

- Norsk reklamebransje har kreativitet og kompetanse
At et norsk byrå klarte å hale i land denne kontrakten, mener Steen er bevis på at norsk reklamebransje har noe å fare med.

- For oss er det selvsagt et veldig spennende prosjekt, og det er godt å få bekreftet nok en gang at norsk reklamebransje har kreativitet og kompetanse som er interessant for internasjonale aktører, sier han til Kampanje.

Steen vil ikke avsløre hva som er verdien på avtalen med Couche-Tard og Circle K.

- Jeg har ikke anledning til å kommentere avtalene vi har med våre kunder, sier han.

I en internasjonal pressemelding om byråvalget sier global direktør for Brand Management Kim James i Couche-Tard følgende;

- Jobben vi gjør sammen med SMFB mobiliserer allerede våre interne team. Vi ser frem til reisen som ligger foran oss, sier Kim James.

Slik er det tenkt de norske Statoil-stasjonene kan bli seende ut når Statoil Fuel & Retail blir til Circle K.

- Mye hemmelighold
Christian Steen sier til Kampanje at det å planlegge offentliggjøringen av nyheten om den enorme omprofilerings-prosessen denne uken, har vært krevende.

- Frem til nå har den største utfordringen vært å planlegge hvordan denne nye merkevaren skulle presenteres og formidles til alle de 100.000 medarbeiderne over hele verden, som hadde null peiling på at dette skulle skje. Det er en børssensitiv begivenhet når man plutselig lanserer en global merkevare som vil bli større en Starbucks, så det har vært mye hemmelighold. Nå blir det spennende å begynne arbeidet med å lansere merkevaren i forskjellige markeder, sier Steen.

Steen gir mye av æren for den store omprofileringen som nå skal rulles ut, til den norske Statoil Fuel & Retail-sjefen Jacob Schram.

- Det er kult at det er nettopp et norsk byrå som får lov til å bidra til å virkeliggjøre visjonen for Circle K, fordi på mange måter startet den drømmen her til lands. Sjefen i Statoil Fuel & Retail, Jacob Schram, har vært helt avgjørende for at ACT nå samler sine virksomheter og satser globalt, sier han.

SMFB kommer blant annet til å spille på interne resursser når arbeidet med storkunden skal begynne.

- Når det kommer til produksjon og adapsjon av kommunikasjonskonsepter og elementer, så har vi stor fleksibilitet og kapasitet gjennom vår produksjonsenhet Factory og vår måte å jobbe på, sier han.

Les også: Live, Shift og Engine – vokser med nye byråer (krever innlogging)