To norske byråer kan ta med seg løver hjem fra Cyber-kategorien i år og gir dermed et lite svar på tiltale til det svenske reklamebyrået Great Works og talentsjefen i reklamealliansen, The North Alliance, som tidligere under reklamefestivalen kom med følgende stikk til norske byråer.

- Man er ikke like interessert i hva som foregår utenfor Norge og det virker som om det går helt tilbake til reklameskolen. Sverige er ganske raske på å plukke opp trender og innflytelser. Man vil ikke være sist på ballen, sa Digge Zetteberg Odh til Kampanje.

Les også: Norge får svensk reklame-pepper

For onsdag kveld er det klart at SMFB og T/A Pol får med seg hver sin bronseløve fra reklame-VM i Cannes i Frankrike.

SMFB fikk bronseløve for Ikea-jobben «En god dag starter her».

Se casefilmen til Ikea her:

Les også: Ikea-Sølvtagg til SMFB

Se også Kampanjes videointervju med SMFB-teamet bak Ikea-kampanjen her.

Den andre bronsen gikk altså til T/A Pol, og den fikk de for tv-aksjonen og Kirkens Nødhjelp. Denne kampanjen vant også Grand Prix i Gullblyanten i år. Produksjonsbyrå for denne kampanjen er Notch.

Les også: Try-utbrytere til topps i Gullblyanten

Les om arbeidet T/A Pol gjorde for Kirkens Nødhjelp på Kampanje Byråguiden (betalti tjeneste) eog se casefilmen til Kirkens Nødhjelp her:

Av de 29 bidragene norske byråene sendte inn i denne kategorien i år, gikk fem videre på shortlist. Av disse ble det altså to bronse. Til sammenlikning fikk svenske byråer fire bronse av sint åtte bidrag på shortlist, og danske byråer fikk én sølv og én bronse.

Supermodell frontet vinnerkampanje
Det amerikanske klesmerket Under Armour valgte supermodell Gisele Bündchen til å fronte en ny kampanje hvor forhåndsdømmende kommentarer knyttet til valget av Bündchen ble integrert i kampanjen.

- Denne ideen demonstrerer hvordan en godt laget kampanje kan bringe folk nærmere merkevaren. For digital representerer et smeltepunkt som binder de ulike disipliner sammen. Og bruken av real-time data i kampanjen har styrket opplevelsen, uttalte juryleder Jean Lin, som er global toppsjef i Isobar.

Dette er 17. året som kategorien cyber er med i Cannes Lions, og mye har endret seg på de årene, mener Jean Lin. I likhet med andre juryledere, har også hun jaktet på kampanjer som har «noe ekstra» og som kan inspirere en hel bransje.

- Cyber-løver feirer kreativiteten. Men vi ønsker også å feire «game changing» ideas – ideer som gjør merkevarer sterkere og setter dem i stand til å vokse, sier Lin.

Se casefilmen til «I will what I want» her:

Ingen norsk design-løve i år
I fjor kunne Anti stikke av med den aller gjeveste prisen Grand Prix i design-kategorien.Men selv om Anti gikk videre på shortlist med ett bidrag i år, ble det ingen løver i år.

Grand Prix i denne kategorien gikk til Volvo for kampanjen «Lifepaint», som Grey London står bak.

Sverige fikk én sølvløve og én bronseløve i design, mens Danmark fikk én bronseløve.