JCDecaux har i konkurranse med Clear Channel vunnet utendørskontrakten som følger trikk og bussreklame i Bergen.

- Denne avtalen er vi veldig stolte av. Det har i mange år vært et sug i norsk mediebransje generelt, og utendørsbransjen spesielt, om å få innpass og mulighet til å tilby Bergen til nasjonale annonsører. Sagt på en annen måte har dette lenge vært en drøm for oss, og nå har denne drømmen gått i oppfyllelse, sier administrerende direktør, Øyvind Markussen.

Bergen har lenge vært et uavklart utendørsland og det er fortsatt ikke tildelt noen større bykontrakt i Bergen av samme type som man har i andre større norske byer.

Men nå kan Markussen og resten av det fransk-eide utendørsselskapet JCDecaux tilby annonsørene reklame på bybanen og på bussen.

- Vi har allerede mye klart, og gleder oss til å implementere Bergen i vår portefølje. Vi skal nå bruke tid på å bygge ut denne kontrakten skikkelig. Vi skal i tett dialog med Skyss om å lage et produkt som bergenspublikummet blir fornøyde med, og som alltid vil kvalitet være den viktigste rettesnoren for oss, sier Markussen.

Markussen sier «etterspørselen etter digital utendørsreklame er i veldig god utvikling for tiden». Utendørs har så langt i år vokst med snaue ti prosent, viser de siste tallene til Mediebyråforeningen.

Vant kontrakt

Administrerende direktør i JCDecaux, Øyvind Markussen, kan glede seg over en ny utendørskontrakt.