Han skjønner godt at norsk reklamebransje er skuffet etter at kun to av 36 innsendte, norske filmer gikk videre til shortlist. Men Erik Heisholt har sett gjennom over 3000 reklamefilmer fra hele verden, og er ikke nådig i sitt budskap til bransjen;

- Vi må skjerpe oss. Nå jobber vi ikke hardt nok med håndverket. Seriøst. Det er ikke bra nok. Jeg har ikke sett én film her i år som jeg mener burde vært med, sier en sliten Heisholt til Kampanje. Den siste uken har han sittet samlet med film-juryen i Cannes og juryen kunne ta seg en ørliten pust i bakken da shortlisten til film i dag ble kjent.

Les også: Try redder Norges film-håp

- Gjør det for komplisert
Han tror også at byråene gjør det vanskelig for seg selv.

- Vi gjør ting for komplisert, vi må tenke enklere. Det er akkurat som vi vil for mye. Selvfølgelig er jeg skuffet på vegne av Norge, men det er der vi er akkurat nå. Og det kan du sitere meg på. Så ja, det er et drittår for Norge, men generelt er jeg veldig stolt over shortlisten, sier Heisholt til Kampanje.

Han er helt enig i kritikken som tidligere denne uka kom fra svenske Digge Zetterberg Odh i North Alliance om at norsk reklamebransje er for innadrettet.

- Jeg synes kritikken hennes er fantastisk, og jeg er helt enig. Kanskje vi burde være mindre sammen med hverandre og mer sammen med folk fra andre markeder? Kanskje norske kreatører burde være på jobb her og ikke på ferie?, sier Heisholt.

Les også: Norge får svensk reklame-pepper

 - Blir ikke lett å finne en vinner
Filmjuryen i år ledes av Tor Myhren, som er global kreativ direktør i Grey. Til Kampanje sier han at det fremdeles gjenstår mye arbeid før juryen kan enes om en vinner.

- Nei, det blir ikke lett å finne en vinner. Akkurat nå er det et tydelig skille i juryen. Men alt handler om veldig gode jobber. Det er nok fire-fem jobber som kommer til å kjempe om Grand Prix, sier juryleder Tor Myhren til Kampanje.

Jurypause: Juryleder Tor Myhren og det norske jurymedlemmet Erik Heisholt avbildet i én av juryens få pauser. Foto: Hilde Nyman