Statens Vegvesen vakte oppsikt da de lanserte kampanjen «Ungdom og fart» i fjor høst, som var spesielt rettet mot unge menn som kjører for fort.

I den ene reklamefilmen illustreres dette med en animert sekvens der en voice-over forklarer fenomenet slik:

«Mange gutter sliter med pubertale problemer som kviser, stemmeskifte og tidlig sædavgang til langt oppe i tjueårene. Også frontallappen, den delen av hjernen som hjelper oss å forstå konsekvenser, utvikles senere hos gutter.»

Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik var blant dem som reagerte negativt på virkemidlene.

Les mer: - Ser at den kan skape reaksjoner

I vår har kampanjen rullet videre, og nå Kitchen og deres enhet Plot har satset for fullt på Facebook for å spre budskapet. På én uke nådde Statens Vegvesen ut til 850.000 mennesker og fått over 4,7 millioner inntrykk.

Heller ikke i år har reaksjonene uteblitt.

«Nå har jeg sendt en rapport til Facebook om at denne siden trakasserer meg eller noen jeg kjenner. Dette er ren mobbing av gutter!!! Mobbing er ikke tillatt i Norge,» skriver en av brukerne på kampanjens Facebook-side.

Statens Vegvesen er glad for engasjementet.

- Målet med kampanjen er å gjøre det sosialt uakseptabelt å kjøre for fort. Fart gjelder alle, men unge er en risikogruppe i trafikken. Gjennom konseptet Baksetet ser vi at vi har greid å engasjere denne utfordrende målgruppen, og få dem til å snakke om og diskutere fart. Engasjement kan endre holdninger, sier prosjektleder Rita Helen Aarvold i Statens Vegvesen.

Kitchens innovasjonssef, Tom Andersson forteller at filmene ble produsert svært tett opp mot publisering.

- Baksetet var en hektisk real time produksjon. Mye av innholdet ble skrevet, filmet, klippet, godkjent og postet på samme dag. Måten Kitchen/Plot er skrudd sammen og integrert på og den nye miksen av kompetanse vi nå har rundt samme bord, har vært essensiell for å få til dette prosjektet.